- Reklama -

Palát si zvyká na nové parťáky a chce proti Islanders víc střílet

- Reklama -

Býval zvyklý na poněkud jinou úlohu v mužstvu, nyní se ale od něj budou očekávat odlišné úkoly. Neúnavný dříč Tampy Bay Ondřej Palát pravidelně hrával v útoku s Nikitou Kučerovem a Tylerem Johnsonem, pro první kolo play off NHL s Detroitem jej ale trenéři zařadili vedle Jonathana Drouina a Valtteri Filppuly.
V sérii sice skóroval pouze jednou, ale hned šlo o vítěznou trefu, díky které Lightning urvali pro sebe čtvrtý zápas. A v další sérii proti New York Islanders by rád přidal více branek.
„Měli jsme dost příležitostí k tomu vstřelit góly, ale při hře pět na pět se nám to nějak nedařilo. Pochopitelně bychom všichni měli na kontě víc branek,“ ujišťoval novináře Ondřej Palát.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Přitom souhra českého forvarda s Drouinem vypadá na ledě dobře, jako by spolu hráli už léta. Jen jim ještě schází doladit správné načasování. Jednou Palát mine Drouinovu přihrávku, jindy zase puk přeskočí jeho hokejku, nebo z dobré střely trefí tyčku.
To může být pro oba hráče frustrující, ale tyhle drobnosti ještě mohou dopilovat. Podle Paláta je nejlepší cestou, jak to překonat, pokračovat v herním důrazu.
„Co naší lajně schází, je asi to, že nestřílíme tolik, jak bychom sami chtěli. Musíme na tom zapracovat a taky chodit víc do branky,“ tvrdí Palát. S Drouinem ovšem musí myslet také na defenzívu a pomáhat Filppulovi vybojovat více puků.
Zvláště proti rychlým hráčům Islanders si budou muset dávat větší pozor. „Bude to bitva. V prvním útoku mají Johna Tavarese a v těch ostatních několik talentovaných hráčů, kteří patří k těm nejlepším v lize. Umí to s pukem i hrát do těla, bude těžké proti nim hrát. Musíme kontrolovat puk a snažit se zůstávat co nejdelší čas v útočné třetině,“ dává Palát recept na úspěch.
Před rokem se Palát v play off také rozehrával pomaleji, po prvních devíti zápasech měl na kontě jen jeden gól a dvě asistence. Ale pořádně se rozehrál ve druhém kole proti Montrealu, kde v sedmi zápasech nasbíral pět gólů a pět přihrávek, čímž výrazně pomohl k postupu do finále konference proti New York Rangers. A trenér John Cooper na něj spoléhá i letos.
„Play off je prostorem, kdy často druhé útoky týmů rozhodují o výsledku. Jsou série, kdy kluci vylétnou nahoru a zazáří a pak jsou série, kdy se první útoky obou týmů navzájem vymažou a to je chvíle, kdy přichází ten správný čas pro kluky ve druhé lajně,“ tvrdí Cooper. A v tomhle právě věří i v úspěch útoku Paláta s novými parťáky Drouinem a Filppulou.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -