- Reklama -

Pastrňák hvězdou zápasu. Český kanonýr rozhodl dvě minuty před koncem

- Reklama -

Od poloviny prosince pět týdnů neskóroval. Čekání na dvacátý gól v sezóně jako by nebralo konce. Smůlu nakonec protrhl a od té doby je to zase ten starý „Pasta“. V minulých sedmi zápasech dal šest gólů, poslední v sobotu proti Vancouveru. Klasická Pastrňákova individuální akce rozhodla dvě minuty před koncem vyrovnaný zápas.
Vancouver se bil v Bostonu statečně. Skóre otevírali v 5. minutě hosté. Dvakrát potom prohrávali, ale nakonec srovnali krok až do stavu 3:3. Prodloužení nedovolil český forvard, který zajistil domácím výhru rovných 120 sekund před třetí sirénou.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Krásnou akci založil výstavní dlouhou přihrávkou David Krejčí, který našel svého krajana od pravého mantinelu dlouhým pasem na útočnou modrou. Pastrňák si efektně zpracoval puk, zatáhl ho, zbavil se obránce a parádní střelou překonal Ryana Millera.
Prodloužení nebylo potřeba. Sedmnáct a půl tisíce diváků v TD Garden mohlo vyskočit radostí. Zdá se, že Bruins jsou zpátky. Pod novým koučem Brucem Cassidym vyhráli už druhé utkání za sebou. Rodák z Havířova v nich vstřelil tři góly.
„Našel mě,“ upozornil na Krejčího pas Pastrňák. „Snažil jsem se to zaseknout do středu a nahodit to na bránu. Byl z toho gól…“
Byl to 25. gól v sezóně, což dělá z Pastrňáka nejlepšího střelce Bostonu Bruins. V celkové tabulce kanonýrů se opět pomalinku sune vzhůru. Po sobotě se dělí o osmé místo s Markem Scheifelem a Austonem Matthewsem (oba také 25). První Sidney Crosby vyšel už třikrát gólově naprázdno a zůstává na 30 přesných trefách.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Autor dlouhé přihrávky na vítězný gól bodoval v utkání už podruhé. Také David Krejčí se konečně rozjíždí. Začátek sezóny měl rodák ze Šternberka pomalejší, teď ovšem boduje pravidelně. V posledních pěti duelech dvakrát skóroval a čtyřikrát nahrával.
„Ano, takový je David,“ chválil českého playmakera trenér Bruce Cassidy. „Umí tvořit hru a my ho musíme povzbuzovat, aby ji tvořil co nejvíc.“
Nově složený útok Pastrňáka s Krejčím doplnil v neděli Slovák Peter Cehlárik. Jednadvacetiletý nováček, třetí volba Bostonu na draftu 2013, si vedl dobře na farmě v Providence (33 bodů ve 40 utkáních), takže dostal první šanci v NHL. Vznikla tak zcela nová československá formace.
„Jsem rád, že byl odměněn za dnešní výkon,“ pochválil jmenovitě Krejčího Cassidy. „Chceme stavět na jejich střelecké mentalitě, jsou všestranní. Také Krejčí má výbornou střelu a my ho budeme podporovat, aby ji co nejvíc využíval.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -