- Reklama -

Plekanec asistoval v prodloužení u vítězné trefy Montrealu, Vrbata jistil výhru Vancouveru

- Reklama -

Do Ottawy k nedělnímu a středečnímu zápasu se Montrealu pojede s pocitem dobře odvedené práce. Canadiens vyhráli doma oba úvodní zápasy série proti Senators, ten včerejší 3:2 v prodloužení. Vítězná branka padla po akci českého forvarda Tomáše Plekance.


Vstupte do světa statistik NHL


Lépe vstoupili do utkání hosté, které v závěru první třetiny poslal do vedení Clarke MacArthur. Prostřední část patřila Habs, nejprve Max Pacioretty zužitkoval přesilovou hru a obrat skóre zařídil P.K. Subban. Vyrovnání se Senátoři dočkali v 54. minutě, kdy Patrick Wiercioch potrestal vyloučení Alexeje Jemelina.
Z nastavení uběhly necelé čtyři minuty, když Tomáš Plekanec zachytil v obranném pásmu Sens chybnou rozehrávku Erica Gryby a okamžitě našel volného Brendana Gallaghera. Jeho střelu z úhlu sice gólman Andrew Hammond vyrazil, k puku se však dostal Alex Galchenyuk a z otočky skóroval.
Hokejisté Vancouveru další pohromu nedopustili, ve druhém utkání využili výhodu domácího ledu a porazili Calgary 4:1. O vyrovnání stavu série na 1:1 se zasloužil také Radim Vrbata. Své první trefy v letošním play off se mladoboleslavský rodák dočkal dvě minuty před koncem základní hrací doby, kdy střelou do prázdné branky při power play Flames pečetil triumf Kosatek.


Rozpis a výsledky prvního kola play off

- Reklama -

Další branky Vancouveru vsítili Daniel Sedin, Chris Higgins a Ronalds Kenins. Nejlepším hráčem zápasu byl vyhlášen Eddie Läck. Brankář Canucks kryl 22 střel a o čisté konto ho připravil Kris Russell, jenž v 57. minutě využil přesilovku. Závěr zápasu poznamenala hromadná bitka, kterou vyvolala zprvu jen nevinná strkanice mezi Danem Hamhuisem a Brandonem Bolligem před svatyní domácího celku. Rozhodčí po ní rozdali 132 trestných minut.
Stejným způsobem jako Vancouver zareagovaly na porážky v prvních zápasech také týmy Nashvillu a Washingtonu. Predátoři rozdrtili Chicago v poměru 6:2. Hlavním hrdinou večera se stal Craig Smith, který zaznamenal dvě branky a jednu asistenci. Gólem a přihrávkou se zviditelnil jeho spoluhráč Filip Forsberg.
Pekka Rinne podpořil úspěch domácích čtyřiadvaceti bezchybnými zákroky, recept na něj našli pouze Patrick Sharp a  Patrick Kane. Nashville nastoupil bez Mikea Fishera a v polovině zápasu přišel i o kapitána Webera. Kanadský obránce utrpěl zranění v dolní části těla po zákroku Brandona Saada za branku Predators.
Philipp Grubauer dovedl Capitals výhře 4:3 nad NY Islanders. Německý gólman nahradil v brankovišti nemocného Bradena Holtbyho a při své premiéře v play off zastavil 18 puků. Stal se tak teprve třetím gólmanem v klubové historii, který při svém debutu v nadstavbové části dovedl Washington k vítězství. Před ním se to povedlo Bobu Masonovi a Olafu Kölzigovi.
Capitals proti Ostrovanům smazali dvoubrankové manko 1:3. Stíhací jízdu domácího mužstva odstartoval v čase 36:09 ruský kanonýr Alexandr Ovečkin. V úvodu třetí části mířil přesně Nicklas Bäckström, čímž vyhnal Ryana Stromea z trestné lavice. Bäckström si včera vylepšil statistiky i o dvě přihrávky. Remízový stav 3:3 zlomil ve 48. minutě Jason Chimera. První branku Caps vstřelil Karl Alzner. Pro úplnost dodejme také střelce poraženého celku: Cal Clutterbuck, Strome, Kyle Okposo.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -