- Reklama -

Podpora gayům a lesbám? Ruský hokejista se postavil proti

- Reklama -

Ruský obránce Philadelphie Ivan Provorov se nezúčastnil zahřívání před úterním zápasem proti Anaheimu, protože si odmítl obléct dres s tématikou Pride Night na podporu LGBT.

Provorov po zápase uvedl, že si speciální trikot odmítl obléct z náboženských důvodů: „Respektuju každého. Respektuju každého volbu. Moje volba je zůstat věrný sobě a svému náboženství.“

Trenér John Tortorella k tomu uvedl, že neuvažoval o tom, že by Provorova nenechal hrát v zápase poté, co vynechal zahřívání. Vyjádřil mu respekt za to, že se postavil za své přesvědčení.

„Neschovávej se za náboženství! Evidentně nerespektuješ každého. Kdyby jo, tak si ten dres oblékneš,“ čertil se naopak známý insider Pierre LeBrun.

- Reklama -

„Ať si ho neobléká, ale pak ani neměl nastoupit. Flyers mu to neměli dovolit,“ reagoval zase Gord Miller z kanadské televizní stanice TSN. „Svoboda projevu tě neosvobozuje od čelení následkům svých akcí.“

Provorov je ve své sedmé sezóně ve Philadelphii. Flyers dresy na podporu komunity LGBT nosili poprvé.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -