- Reklama -

Pohled z Bostonu: Pastu zde všichni milujeme

- Reklama -

Jen na málokterý zámořský tým jsou v Česku upřeny zraky tolik jako na ten bostonský. S novinářem Mattem Porterem z největšího bostonského deníku The Boston Globe jsme zjišťovali popularitu NHL i tamní české stopy. „Fanoušci Bruins patří mezi ty zapálené,“ uvedl Matt.

V České republice je Boston znám jako hokejové město. Hokej v něm ale musí bojovat o své místo s dalšími třemi sporty. Fotbal (NFL) je králem. Jak si ale hokej stojí vedle Celtics (NBA) a Red Sox (MLB)?

Bruins budou mít vždy menší fanouškovskou základnu ve srovnání s dalšími sporty. Jejich fanoušci jsou ale hodně zapálení. Srovnávání s Red Sox a Patriots nevyznívá pro Bruins dobře. To se mění jen, když jsou Bruins hluboko v play-off. Obvykle jsou na stejné úrovni s Celtics.

Jak populární je David Pastrňák?

- Reklama -

Pastrňák je populární a to obzvláště za situace, kdy Patriots ztratili Toma Bradyho a Roba Gronkowského a Red Sox přišli o Mookieho Bettse. „Pastu“ zde všichni milujeme.

Má hokej stále reputaci sportu pro bohaté a bílé fanoušky?

Komplikovaná otázka. Je to bezesporu drahý sport, který má více bariér než ostatní sporty.

Hokej má silné zastoupení na bostonských univerzitách. Jak silná je jejich hokejová kultura?

Boston má jedny z nejlepších univerzitních celků na světě a studenti mají obvykle silné zastoupení i na zápasech Bruins.


V sérii rozhovorů se severoamerickými žurnalisty vám přiblížujeme postavení hokeje a NHL v jednotlivých oblastech USA a Kanady. 


Jak je to s popularitou Revolution (MLS) Mohou soupeřit s popularitou „Velké čtyřky“?

Myslím, že kopaná, respektive MLS, bude vždy za „Big Four“ a to do doby než v ní budou hráti ti nejlepší hráči na světě.

Co byste doporučil našim čtenářům v Bostonu navštívit?

Tohle je spíše otázka na bostonské oddělení turismu. Osobně mám rád North End a nábřeží s mnoha kavárničkami a skvělou italskou kuchyní.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -