- Reklama -

Potížista Richards dostane příležitost ve Washingtonu

- Reklama -

V obou klubech, v nichž Mike Richards zatím působil, byl platným členem ofenzívy. Ani v jednom se ale nevyvaroval problémů mimo led. Věčného rebela se teď pokusí zkrotit Capitals, kteří finalistovi Stanley Cupu z roku 2010 (s Philadelphií) a dvojnásobného vítěze z let 2012 a 2014 (s Los Angeles) nabídli smlouvu za milión dolarů.
Vzhledem k tomu, že půlku sezóny už máme za sebou, se ve skutečnosti jedná o půlmiliónový kontrakt. Generální  manažer Washingtonu Brian MacLellan se domnívá, že jde o velice rozumně vynaložené peníze.
„Z pohledu našeho klubu jdeme do minimálního rizika,“ tvrdí. „Jde o roční smlouvu za nízkou cenu. Získali jsme hokejistu, který se snaží znovu nastartovat svoji kariéru, přitom byl schopný hrát na vysoké úrovni a nastupoval za vítězné týmy.“
Ve Philadelphii měl Richards (a spolu s ním i Jeff Carter) údajně problémy s dodržováním „suchého zákona“. V Los Angeles, kam byl v roce 2011 vyměněn, se s ním loni v létě rozešli kvůli potížím s návykovými látkami silnějšího ražení. V americké metropoli tohle všechno dobře vědí. Richardsův případ během léta sledovali, minulý měsíc se s hráčem sešel trenér Barry Trotz. O názor byl požádán také bývalý člen Kings působící nyní ve Washingtonu Justin Williams.
„Richards nepostrádá motivaci, chce si napravit pověst. Byl dobrým hráčem pro obě strany kluziště, má v lize respekt díky své bojovnosti a za to, co dokázal v předešlých klubech. Byl vůdcem v kabině a my doufáme, že to ukáže i u nás,“ říká MacLellan.
Vzhledem k Richardsově delší absenci na kluzištích je možné, že před návratem do ostrých bojů mezi mantinely ho Caps nejprve otestují na farmě v Hershey.
„Uvidíme, jak na tom bude herně. Býval centrem prvního útoku, vedoucím třetí řady, hráčem pro obě strany hřiště. Uvidíme, jak je na tom fyzicky a psychicky, a pokusíme se ho zapracovat do naší sestavy,“ dodává šéf washingtonského klubu.
Angažováním Mikea Richardse získali Capitals autora 179 branek a 303 asistencí, který v NHL odehrál 710 zápasů základní části. Bilance rodáka z Kenory v play off činí 26 gólů a 61 nahrávek ve 124 utkáních.
Foto: Sarah A./Flickr.com

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -