- Reklama -

Predátorům se v Anaheimu daří, chtějí to dokázat i v pátém duelu play off

- Reklama -

Hokejisté Nashvillu znají recept na to, jak vyhrát na ledě Anaheimu. V aréně Honda Center za poslední dva roky vyhráli čtyři ze šesti zápasů play off, ten sedmý je čeká dnes a bude možná nejdůležitější. Za stavu 2:2 na zápasy mohou totiž sérii s domácími Kačery ve finále Západní konference NHL překlopit na svou stranu a pak na vlastním ledě rozhodnout o historicky první účasti ve finále Stanley Cupu.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Před rokem v prvním kole play off vyhráli Predátoři tři ze čtyř zápasů v Anaheimu včetně toho rozhodujícího sedmého. A letos na to navázali výhrou hned v prvním duelu finále Západní konference, který šťastně získali poměrem 3:2 v prodloužení.
„Myslím, že je to o sebevědomí našeho týmu. Umíme tam vyhrávat zápasy a prostě věříme jeden druhému, že to dokážeme. Tak se na to soustředíme,“ vykládá útočník James Neal, který trefou v prodloužení rozhodl o poslední výhře v Anaheimu.
I poslední zápas série skončil v prodloužení, uspěli v něm ale Kačeři a vyrovnali tak stav na 2:2 na zápasy. Po ztrátě doma tak nyní chtějí Predátoři navázat na úspěšnost v Kalifornii.
„Když jsme jeli do Anaheimu poprvé, věděli jsme, že můžeme vyhrát a to samé chceme dokázat i nyní. Oni sice budou mít na své straně domácí prostředí, ale pro nás to bude jako jakýkoliv jiný zápas,“ tvrdí obránce Yannick Weber.
„Myslím, že první tři zápasy série jsme odehráli dobře. V tom čtvrtém jsme měli trochu pomalejší start, ale posledních 40 minut už jsme předváděli hru, jakou jsme chtěli a vrátili se do zápasu. Jen jsme měli trochu smůlu. Ale alespoň jsme si dokázali, že nemusíme ve své hře příliš měnit. Víme, že pokud budeme pokračovat v naší hře a našem stylu, můžeme uspět,“ dodal Weber.

Oba týmy předvádějí poměrně urputný hokej a pro soupeře je složité dostat se do útočné třetiny. „Tým, který do toho lépe naskočí, by pak mohl trochu diktovat tempo hry. Je třeba udržet se delší dobu v útočné zóně, podržet puk, a vytvářet si gólové šance,“ řekl trenér Nashvillu Peter Laviolette.
Jeho tým by měl také především zlepšit přesilovky. Hra v početní výhodě jim zatím krutě nejde – ze 17 přesilových her v prvních čtyřech zápasech zatím Predátoři využili pouze jednu!
„Potřebujeme trochu víc střílet. Nesehráváme to špatně, ale nedaří se nám zakončení. Chtělo by to předávat si puk o něco svižněji a kontrolovat prostor před brankou, kam poté puky posílat. Musíme tyhle příležitosti využívat. Všichni kluci z týmu to vidí stejně – v přesilovkách musíme být lepší,“ ví obránce Weber.
Potíž je v tom, že Predátoři už při nich nebudou moci využít nejproduktivnějšího hráče Ryana Johansena (3+10), pro kterého vinou zranění levé nohy sezóna skončila. Johansen podstoupil operaci stehna, po které by se měl zotavovat dva až tři měsíce. A nejasná je i účast Mikea Fishera, kapitán Nashvillu nedohrál čtvrtý zápas.

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -