- Reklama -

Přeskupené formace Sharks kousaly, San Jose je krok od postupu

- Reklama -

Ze středu třetího útoku přesunul trenér San Jose Peter DeBoer zkušeného Patricka Marleaua na levé křídlo druhé řady. Nově sestavená formace se mu odvděčila dvěma góly. Dvakrát se proti Nashvillu prosadil i Joe Pavelski z elitního útoku – jediného, který zůstal pohromadě. Žraloci zvítězili jednoznačně 5:1, čímž potvrdili dosavadní pravidlo o stoprocentní úspěšnosti domácích celků v této sérii.
„To se přece předpokládá, že předvedeme něco v ofenzívě, vstřelíme nějaké góly a budeme hrát dobře,“ mávne rukou Logan Couture. „Když vítězíme, většinou se prosazují nejlepší hvězdy. Očekává se to od nich.“
Marleau splatil důvěru v jedenácté minutě po přihrávce Joonase Donskoie zpoza brány. O pět minut později bylo po dorážce hrdiny předchozího utkání Mikea Fishera srovnáno, ale ještě před odchodem do kabin vrátil domácím vedení Pavelski.
Couture na něho krátce po přestávce navázal blafákem mezi Rinneho betony. Pavelski se podruhé prosadil znovu v závěrečných okamžicích třetiny, tentokrát mu práci usnadnilo Josiho vyloučení.
„Kluci dneska strašně moc chtěli vyhrát. Po minulém utkání jsme cítili, že jsem odehráli jedny z našich nejlepších třetin v play off,“ připomene Pavelski předchozí porážku 3:4 ve třetím prodloužení. „Chtěli jsme si to přenést i do dnešního zápasu.“
Na poslední tři minuty poslali trenéři Predators mezi tyče Cartera Huttona, kterému upřel „shutout“ Melker Karlsson.
Nashvillu nezbývá než znovu uspět před vlastními fanoušky, hraje se v pondělí.
„Myslím, že dneska bylo dost vidět, že jsme nehráli dobře,“ sype si za celý tým popel na hlavu útočník James Neal. „Nebyli jsme na zápas pořádně připraveni, oni na nás zatlačili. Nehráli jsme dobře jako tým. V Nashvillu musíme předvést to nejlepší a vynutit si návrat sem. Bude to souboj o přežití.“



San Jose – Nashville 5:1 (2:1, 2:0, 1:0) – stav série 3:2

Branky a asistence: 11. Marleau (Donskoi), 18. Pavelski (Thornton, Vlasic), 21. Couture (Donskoi, Braun), 40. Pavelski (Marleau, Thornton), 60. Karlsson (Tierney, Braun) – 16. Fisher (Neal, Wilson).
Střely na branku: San Jose 13-7-9=29, Nashville 11-5-9=25. Přesilovky: 1/3 – 0/3.
Brankáři: Jones 24/25 – Rinne 23/27, Hutton (od 56:59) 1/2.
Hvězdy utkání: Pavelski, Thornton, Couture (všichni SJS).
Česká účast: Tomáš Hertl (17:34, +1, 4 střely, 0+0), Roman Polák (16:35, +2, 1 střela, 0+0).

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -