- Reklama -

Price bude šest týdnů chybět, ale Montreal náhradu nehledá

- Reklama -

Být bez brankářské jedničky … v Montrealu tuhle situaci v aktuální sezóně už zažili, Carey Price jim chyběl v prvních dvou listopadových dekádách kvůli zranění v dolní části těla. Přišel o devět zápasů, po návratu vychytal tři vítězství, jenže minulou středu v utkání s NY Rangers si zranění obnovil. 28letému gólmanovi tentokrát lékaři naordinovali šestitýdenní pauzu, což znamená, že vynechá asi osmnáct zápasů.
„Naštěstí není nutná operace. Carey potřebuje odpočinek a klid na léčbu. Potrvá to tak dlouho, jak to potrvá, ale minimum je šest týdnů,“ potvrzuje generální manažer Marc Bergevin.
Opětovné zdravotní problémy kanadského reprezentanta podle šéfa Habs nelze klást za vinu uspěchanému návratu po předchozím zranění. „Chápu vaši otázku, ale zkoumali jsme to pečlivě a není to ten případ. Také já o tom uvažoval, ale na základě vyjádření našich doktorů, Careyho i všech dostupných informací jsme zjistili, že důvodem nebylo, že se Carey vrátil příliš rychle do sestavy,“ vyvrací Bergevin.
Jedna věc montrealské činovníky a trenéry trápit nemusí: jak se situace promítne do výkonů celého mužstva. Ač nezkušený, Mike Condon v době Priceovy nepřítomnosti či jako jeho náhradník prokázal, že je schopný kvalitně plnit povinnosti gólmana nejúspěšnějšího celku dosavadního průběhu sezóny. Ze čtrnácti startů proměnil ve vítězství osm, v dalších třech případech bralo mužstvo alespoň bod za prohru v prodloužení nebo po nájezdech.

„Uvidíme, jaký má tým charakter. Já v něj věřím. Každý tým v NHL si musí projít obdobím, kdy mu chybí někteří klíčoví hráči,“ připomíná Bergevin ještě zdravotní pauzu útočníka Brendana Gallaghera. „Loni jsme měli štěstí, že nás nic nepostihlo, letos to bereme jako součást zhodnocení charakteru našeho týmu. Není důvod k panice.“
Habs se zatím rozhodně nechystají rozhlížet na hokejovém trhu po případné náhradě. Hlavní část povinností ponese na svých bedrech Condon, záda by mu měl krýt Dustin Tokarski (28 zápasů v NHL). Ten byl ovšem zatím poslán na farmu do St. John’s, aby se během tohoto týdne dostal do zápasového rytmu. Místo u prvního týmu Canadiens dočasně zaujme mladíček Zachary Fucale.
„V případě předchozího Careyho zranění se nepočítalo s dlouhou pauzou, takže jsme mohli vidět světlo na konci tunelu. Teď se s ní budeme muset vypořádat ve větším počtu utkání. Je to mimo naši kontrolu, takže musíme chodit na stadión s tím, abychom byli pořádně připraveni, protože nás každý večer čeká tuhý boj,“ slibuje Condonovi jménem spoluhráčů podporu kapitán Max Pacioretty.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -