- Reklama -

Rangers vadnou, ale Lundqvist zůstává věrný. Chci tu zůstat, ujišťuje švédská superstar

- Reklama -

Přestože New York Rangers v poslední době vážně klopýtají, když prohráli sedm z posledních deseti zápasů, jejich dlouholetá stálice Henrik Lundqvist zůstává věrný.
Rangers postihovala zranění klíčových hráčů mužstva a údajně zjišťují své možnosti, jak své hlavní hvězdy vyměnit před uzávěrkou přestupů. Přestože se tento tým možná nepodívá do playoff poprvé během sedmi let, Lundqvist chce zůstat u jediného týmu, za který kdy v NHL nastoupil.
„Soutěžící uvnitř mě chce, abychom měli nejlepší tým, jak jen to je možné a to právě teď a tady. Nedoufám, že bychom měli konkurenceschopné mužstvo během dvou, tří let,“ prohlásil Lundqvist. „Ale zároveň, ačkoliv je těžké to říct, protože to jde trochu proti mně, cítím hrozně moc k této organizaci. Jakoukoliv cestou se vydá, jsem v tom také,“ dodává pětatřicetiletý veterán.
„Chci hrát jen za jedinou organizaci, tuhle organizaci. Miluju to tady. Chci tu být při vzestupech i pádech a bojovat v dobrých i zlých časech. Je to pro mě důležité,“ přibližuje svůj postoj.
Ludqvistovi zbývají tři roky z jeho sedmileté smlouvy na 59,5 miliónu USD, kterou podepsal v roce 2013. Sám si nedokáže ani představit, že posílil jiný tým, se kterým by se v playoff pokusil vybojovat Stanley Cup.
„Ta otázka, abych odešel vyhrát někam jinam se tu objevovala už dříve. Já ale takto nepřemýšlím. Nikdy jsem necítil potřebu, abych něco takového udělal,“ uzavírá švédský brankář.
Během Lundqvistova působení u týmu chyběli Rangers v playoff pouze jednou. Jako jeden z nejdéle působících hráčů u týmu, odvedl svůj díl na udržení nadějí postupu i v této sezóně. Po 42 zápasech má úspěšnost zásahů 91,9%. V tomto ročníku se stal také prvním brankářem v historii NHL, který zaznamenal 20 výher ve třinácti po sobě jdoucích sezónách.

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -