- Reklama -

Ryan McDonagh věří, že se jeho Rangers v příští sezóně vrátí mezi elitu

- Reklama -

Příští rok rád došel s Rangers dál než v této sezóně. Na jaře Jezdci vypadli s Tučňáky už v prvním kole play off, což ale nic nemění na tom, že v předešlých čtyřech letech byli třikrát aspoň ve finále konference. Vyřazení v pěti utkáních bylo nejrychlejší za dobu, kdy Ryan McDonagh v sezóně 2010-11 vstoupil v newyorském dresu do NHL.
„Bohužel je to moje nejdelší léto za těch pět let,“ stěžoval si čerstvě sedmadvacetiletý hokejista na dlouhý odpočinek, který tráví hlavně v Minnesotě, odkud pochází. „Nevybavuji si, jestli jsem předtím vůbec byl doma před začátkem července.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Po zlomenině prstu, která ho připravila o dva duely v play off, se chce hlavně ujistit, že bude v příští sezóně v pořádku. „Někteří chlapi z Rangers, já, Derek Stepan a další, trénujeme společně. Snažíme se využít ten čas navíc, který jsme bohužel dostali předčasným vyřazením,“ říká McDonagh. „Bruslíme a trénujeme společně, abychom byli připravení na tento rok.“
Přestože v sezónách 2011-12 až 2014-15 odehráli Jezdci dvanáct sérií a dohromady 76 utkání, Stanley Cup nevyhráli. Nejblíže mu byli v roce 2014, kdy prohráli až ve finále s Los Angeles Kings v pěti duelech. „Měli jsme štěstí na pár pěkně dlouhých vyřazovacích částí, i když ne tak úspěšných, jak bychom chtěli. Někdy ale ztratíte to správné soustředění,“ vysvětluje letošní nezdar kapitán mužstva.
„Není to příjemné vypadnout v prvním kole v pěti utkáních, jak se to stalo nám,“ pokračuje McDonagh. „To je ta největší motivace. Ten pocit znepokojení, že jsme nechali organizaci padnout, že jsme zklamali fanoušky, kteří nám celý rok fandili. Takže, jak jsem řekl, jsem nažhavený, že uvidím všechny naše chlapy celý rok tvrdě makat.“
Jako kapitán se musel vyrovnat se ztrátou spoluhráče. Derick Brassard, s 27 góly nejlepší střelec Rangers v loňské sezóně, byl vyměněn za Miku Zibanejada do Ottawy.
„Vždycky je překvapení vidět blízkého spoluhráče odcházet. Chlapa, který byl důležitou součástí našich posledních úspěchů. Máme ale mladého hráče, který je na vzestupu. Jsme za to rádi. Je vysoký a dobře bruslí. Současně je nešťastné, když ztrácíte blízkého spoluhráče a kamaráda.“
Krom ztráty Keitha Yandlea, který na trhu volných hráčů zvolil Floridu, zůstal tým Jezdců bez větších změn. Kapitán věří, že jeho parta je opět schopná se dostat na nejvyšší úroveň. Třeba jako v sezóně 2014-15, kdy Jezdci se 113 body suverénně vyhráli základní část a v play off jim scházela jediná výhra od postupu do finále. Výsledek 2:0 tehdy ale posunul dál Tampu Bay.
„Je tu hodně chlapů, co tyhle dlouhé šňůry v play off zažili, máme spolu dobré vztahy. Zažili jsme spolu dobré i horší časy. Pořád tu máme hodně mladých kluků, kteří jsou hladoví a budou si chtít udělat jméno. Stejně jako zkušené hráče, kteří se budou chtít vrátit zpátky,“ věří svému týmu McDonagh.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -