- Reklama -

Skvělý Parise. Minnesotu táhne do play-off střelecky probuzený Američan

- Reklama -

Divočinu nečeká v závěru základní části nic snadného. Momentálně sice drží poslední postupovou příčku na Západě, na paty však svěřencům Johna Torchettiho šlape Colorado. V Minnesotě si uvědomují, že se budou muset o místenku do bojů o Stanley Cup rvát až do konce. A podle toho taky vypadají jejich výkony. Wild momentálně hrají jako o život, vyhráli už pětkrát za sebou. Jedná se o jejich nejdelší vítěznou sérii v sezóně.
K posledním dvěma výhrám je skvělým výkonem dotáhl zejména Zach Parise. Ve čtvrtek sestřelil Calgary hattrickem a asistencí, dva góly přidal i v posledním důležitém duelu s Coloradem. Za dva zápasy tak nakupil šest bodů a právem byl vyhlášen největší hvězdou uplynulého týdne.
Ve čtvrtek zkazil jednatřicetiletý rodák z Minneapolis Niklasi Bäckströmovi jeho návrat do St. Paul, když svému bývalému spoluhráči nasázel tři branky hned v první třetině. Stačilo mu k tomu 11 minut a 12 vteřin. Pariseho výkon je nejrychlejším hattrickem v dějinách Wild. Žádný jiný hráč klubu dosud nedokázal nasázet hattrick během jediné třetiny.


To vše poté, kdy Parise dostal místo středečního tréninku od trenéra  den volna „na údržbu“. Za odpočinek se odvděčil dokonale – svým třetím letošním hattrickem. Mimochodem, v tomto ohledu nemá v NHL letos konkurenci. Nikdo další v právě probíhající sezóně nenasázel soupeřům tři góly třikrát. „Je to skvělý výkon. Dokázat něco takového za jedinou třetinu je šílené,“ kroutil obdivně hlavou spoluhráč Jared Spurgeon.
Parise tak velmi rázně utnul střelecké sucho, které amerického reprezentanta v poslední době trápilo. Předtím totiž v šesti zápasech neskóroval a celkově se v posledních 16 utkáních trefil pouze jedinkrát (dvakrát za posledních 25 zápasů). Podle zvěstí ze zákulisí hrál v tomto období s blíže nespecifikovaným zraněním.
„Samozřejmě je to úleva. Tvrdě dřete, a když se věci nevyvíjejí dobře, je to těžké. Je fajn, když se to zase otočí správným směrem,“ říkal spokojený hrdina po svém parádním čtyřbodovém představení, kterým si vyrovnal kariérní maximum.
Poosmé během své jedenáctileté kariéry v NHL také pokořil metu dvaceti branek za sezónu. „Skvělí hráči dělají skvělé věci. Zach zůstal věrný své hře a odváděl výbornou práci. V posledních zápasech jen nebyl za svou snahu odměněn. Když bude dál hrát svou hru a tvrdě makat, bude to dobré,“ komentoval střelecké probuzení své hvězdy kouč Torchetti.
„Víme, jak důležité zápasy teď hrajeme. Dnes jsme odvedli dobrou práci a můžeme se začít připravovat na další velkou bitvu,“ hodil hlavní hrdina vydařené představení rychle za hlavu a upínal zrak k nadcházejícímu duelu s Coloradem. A také v něm se stříbrný medailista z olympiády ve Vancouveru předvedl jako hlavní tahoun týmu. Trefil se dvakrát a společně s Devanem Dubnykem, který vychytal všechny střelce Avs, měl lví podíl na veledůležité výhře.
Pariseho úvodní zásah ze druhé třetiny byl rozdílovou brankou zápasu. Wild tak navlékli na vítěznou šňůru už pátý korálek a svému pronásledovateli odskočili na rozdíl pěti bodů (aktuálně je jejich náskok opět tříbodový). „Za poslední roky jsme proti nim odehráli spoustu velkých zápasů a dařilo se nám,“ připomněl Parise výtečnou bilanci Wild proti Coloradu. Minnesota svého rivala porazila z deseti vzájemných utkání od října 2014 hned osmkrát. Nyní má nakročeno k tomu, aby svému sokovi ukončila sezónu už po základní části.
Ještě to však bude tuhý boj a důležitou roli v tomto příběhu bude hrát i střelecky probuzený Zach Parise.
Foto/Photo by: Icon Sportswire
 
 

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -