- Reklama -

Stanley Cup zavítal do Vlašimi. Rozsíval věří v návrat do Chicaga

- Reklama -

V obráceném gardu než jeho slovenský spoluhráč Marián Hossa si v těchto dnech užívá Stanleyova poháru český obránce Michal Rozsíval. Nejprve ukázal slavnou trofej veřejnosti, až teprve poté ji bude mít pro sebe.
„Chtěl jsem ho tady ve Vlašimi ukázat dětem a našemu oddílu, abychom to všichni společně oslavili,“ uvedl první, veřejnou část. „Mám ho dneska a ještě zítra, kdy máme pár soukromých akcí. Dnes večer máme soukromou oslavu, ale na noc jde pohár ve dvanáct spát. V osm pak už letí dál, tuším že do Švédska.“


Než se ale trofej, kterou Rozsíval jako člen Blackhawks získal podruhé během tří let, vrátí na sever Evropy (před návštěvou na Slovensku a v Česku ji měli k dispozici Johnny Oduya, Marcus Krüger a Joakim Nordström), mohly si ji užít tisícovky fanoušků ve Vlašimi.
„Vždycky je to krásné, ale samozřejmě je to jiné, než v roce 2013. Co tu byl pohár naposledy, hodně věcí se změnilo. Zimák byl před dvěma lety rozestavěný, vůbec tu nebyl led. I proto jsem rád, že jsme sem mohli vzít pohár znovu,“ říká Rozsíval.
V Chicagu si chvíle radosti nemohl užít naplno kvůli zranění kotníku. „Je to jiné, když člověk kouká z hlediště, než když je na ledě. Ale i tak jsem měl obrovskou radost. Měl jsem alespoň šanci prožít si to s rodinou, měl jsem je u sebe a mohl to prožít zase z jiné strany.“


Mohlo by vás zajímat:


Z Jestřábů se pomalu stává jedna z novodobých hokejových dynastií, také v příští sezóně budou i přes obměnu kádru patřit k favoritům. Otázkou je, zda u toho vlašimský rodák bude také. Momentálně je volným hráčem bez smlouvy.
„Řešíme to neustále, šance na angažmá v NHL vypadá dobře, ale nechci to zakřiknout. Jsem v kontaktu s Chicagem, uvidíme, jak to dopadne,“ věří 36letý zadák v návrat k Blackhawks.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -