- Reklama -

Toronto podepsalo nováčkovskou smlouvu s jedničkou draftu Austonem Matthewsem

- Reklama -

Jednička letošního draftu National Hockey League Auston Matthews podepsal tříletou nováčkovskou smlouvu s Torontem a bude tak mít šanci prosadit se v příští sezóně do nejprestižnější hokejové soutěže světa.
„Zasloužil si to,“ sdělil generální manažer Listů Lou Lamoriello. „Byl draftovaný z prvního místa. Zaslouží si nejvyšší možný plat, který podle pravidel mohl dostat. Ani jedna ze stran nepochybovala o tom, že se smlouva podepíše. Šlo jen o to, kdy k tomu dojde.“
Americký centr konečně stvrdil svým podpisem s Maple Leafs maximální kontrakt pro nováčky na 925 tisíc dolarů ročně. Součástí smlouvy je i podpisový bonus ve výši 2,85 mil. dolarů.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Je to dobrý pocit,“ řekl Matthews. „Při jednání o smlouvě jsem necítil žádný problém nebo obavy, ale teď když už jsem ji podepsal a je všechno dohodnuté, zažívám velmi zvláštní pocity,“ dodal.
Osmnáctiletý rodák ze Scottsdale má za sebou první profesionální sezónu. Za švýcarský Curych odehrál v základní části NLA 36 zápasů, ve kterých nasbíral 46 bodů za 24 branek a 22 přihrávek. Ve čtyřech utkáních play off přihrál na tři branky.
Zkušenosti ze seniorského hokeje dobře zužitkoval na letošním mistrovství světa v Rusku, kde reprezentanti Spojených států amerických obsadili čtvrtou příčku. Matthews se v deseti zápasech předvedl devíti body (6+3).
Byl to právě Matthews, kdo ve čtvrtfinále turnaje rozesmutnil fanoušky českého výběru. Svěřenci Vladimíra Vůjtka podlehli po obrovském dramatu Spojeným státům americkým 1:2 po samostatných nájezdech. Oba góly vítězného týmu vstřelil Matthews.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -