- Reklama -

Tuukka Rask: Budu končit! Tak vlastně ne…

- Reklama -

Fanshop týmuTuukka Rask v posledních týdnech dominoval novinovým titulkům. Nejdříve jsme si mohli přečíst, že po uplynutí jeho současného kontraktu uvažuje o konci profesionální kariéry. O pár dní později zase utekly utajené informace ze šatny Bruins o velmi agresivních plynech, které sídlí v jeho střevech. Žerty stranou, Rask uvedl na pravou míru svá slova o konci kariéry.
Rask se nechal slyšet, že se těší na vyjednávání o nové smlouvě po skončení této sezony (ať už to bude kdykoliv) a že mluvit o konci kariéry je v tuto chvíli předčasné.
„Jsem si jistý, že se s Donem Sweeneyem (GM Bruins) o tom v klidu pobavíme po tomto ročníku. Bude mi teprve 34, až doběhne můj stávající kontrakt. Takže si myslím, že bych mohl potom hrát ještě rok nebo dva. Nechci ale nic slibovat, nikdy nevíte, co se může stát,“ prohlásil zkušený finský brankář, který zvedl Stanleyův pohár na hlavu jako dvojka Tima Thomase a ve dvou dalších případech jako týmová jednička ve finále prohrál.
Rask je v současnosti v předposledním roce jeho osmileté smlouvu na sedm milionů dolarů ročně. Byť byl finský brankář draftován Torontem, jeho dres nikdy neoblékl a od roku 2007 působí v organizaci Bruins. Během poslední výluky jej mohli spatřit i čeští diváci, když odchytal 17 zápasů za plzeňské Indiány.
V Bruins drží, mimo jiných, klubový rekord v počtu vychytaných vítězství – 291.
Byla jeho původní slova o konci kariéry jen krok, kterými rozhoupal vedení Bruins k aktivnějšímu vyjednávání o nové smlouvě?
Titulní foto: Icon Sportswire
 
 

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -