- Reklama -

Tým Evropy přišel o gólmana Andersena, o post jedničky se poperou gólmani Islanders

- Reklama -

Gólman Toronta Frederik Andersen už může myslet jen na novou sezónu National Hockey League. Z účasti na nadcházejícím Světovém poháru ho totiž vyřadilo zranění, které si přivodil během olympijské kvalifikace v Minsku (skupina D).
„Jsme nadšení, že ho máme v Torontu,“ uvedl na jeho adresu kouč Maple Leafs a týmu Kanady Mike Babcock. „Poskytne mu to čas navíc dát se do pořádku pro Leafs. Vede si skutečně dobře a bude připravený na tréninkový kemp. Neočekáváme žádné zhoršení jeho zdravotního stavu, bude připravený chytat.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Dánský brankář se zranil v pátečním duelu proti Slovinsku. Došlo k tomu v čase 55:39, kdy se při odehrání puku v prostoru před svým brankovištěm srazil s vlastním spoluhráčem Oliverem Bjorkstrandem.
Od té doby trápí Andersena zranění v dolní části těla a kluboví lékaři jeho účast na prestižním turnaji vyloučili. Šestadvacetiletý rodák z Herningu tak nenastoupí za Tým Evropy. Podle zámořských médií by ho měl nahradit německý brankář Philipp Grubauer z Washingtonu.
„Je to smůla, že nebude mít na tamto turnaji příležitost reprezentovat Tým Evropy a získat si sebevědomí, ale na druhou stranu, pro nás je to jen dobře. Můžeme s ním pracovat každý den. Bude v pohodě a připravený na kemp ve stejnou chvíli jako my,“ sdělil Babcock.
Kouč Týmu Evropy Ralph Krueger má teď k dispozici dva brankáře New York Islanders Jaroslava Haláka (Slovensko) a Thomase Greisse (Německo).
„Jsem na Greisse zvyklý z minulé sezóny. Samozřejmě, nepomohlo nám, že Frederik vypadl ze sestavy. Ale my jen potřebujeme zvýšit své úsilí a nebude záležet na to, kdo bude chytat. Budeme se navzájem podporovat,“ sdělil Halák.


Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -