- Reklama -

Auston Matthews má za sebou hektické léto. Torontského tlaku se nebojí

- Reklama -

Nejhektičtější léto v životě prožívá americký hokejový talent Auston Matthews. Jednička posledního draftu se připravuje na novou sezónu a nemůže se dočkat, až poprvé oblékne dres Toronta. Zkušenost s dospělý hokejem nejvyšší úrovně už má například z mistrovství světa, zahraje si i na Světovém poháru. Všeobecně se očekává, že si vybojuje také místo v sestavě Toronta.
„Bylo to opravdu divoké léto, takže jsem nejel nikam na prázdniny,“ řekl Matthews novinářům nhl.com. „Byl jsem většinu času doma, několikrát jsem zaletěl do Toronta, bruslil jsem a trénoval. Jinak bylo ale fajn pobýt většinu července a srpna doma, trénovat a několikrát týdně bruslit.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Než nastoupí do tréninkového kempu Maple Leafs, zahraje si tým Severní Ameriky do 23 let na World Cupu. „Od hodně lidí a novinářů jsem slyšel, co zhruba očekávat. Pokud jde o média, základem bude chovat se odpovědně.“
Spousta lidí věří, že se v Torontu okamžitě uchytí a že by mohl od samého začátku patřit mezi šestku nejlepších útočníků. Má šanci stát se za Nazemem Kadrim druhým centrem. Od dob Matse Sundina (2007-08) nevstřelil žádný centr Toronta třicet branek za sezónu. Matthews se těší, jak svou hru pod trenérem Mikem Babcockem povýší na jinou úroveň.
„Babcock byl skvělý, měl jsem od něj zpětnou vazbu k mým tréninkovým jednotkám na ledě. Je to jeden z nejrespektovanějších trenérů v lize, klade velký důraz na detaily,“ říká Matthews. „Na kempu nováčků mi dal pár rad, které mi mohou být k užitku.“
Poslední draft nabídnul několik velkých talentů. Matthews ví, že se nevyhne srovnávání s Patrickem Lainem nebo Pierre-Lucem Duboisem. „Každý má samozřejmě právo na svůj názor, každý z nás věří ve své schopnosti. Věřím si a ti ostatní kluci taky věří v to, co umí. Chci za sebe nechat mluvit svojí hru,“ přeje si osmnáctiletý rodák ze Scottsdale v Arizoně.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Matthews strávil minulou sezónu v Curychu v nejvyšší švýcarské hokejové soutěži. S 24 góly byl čtvrtým nejlepším střelcem, se 46 body ve 36 utkáních byl desátým nejproduktivnějším hráčem. Fanoušci si ho tady oblíbili. Dobře si uvědomuje, že v Maple Leafs bude pod ještě větším tlakem veřejnosti. Fandové tady prahnou po výhrách a po Stanley Cupu.
„V Torontu to bude určitě jiné,“ přikyvuje Matthews. „Je to hokejové Mekka. Určitě to bude změna proti všemu, co jsem dosud zažil. Budu si na to muset zvyknout a učit se,“ těší se torontská hokejová naděje.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -