- Reklama -

V Bostonu pro Boychuka peníze neměli, od Islanders dostal grandiózní smlouvu

- Reklama -

Dvakrát využil generální manažer Ostrovanů Garth Snow před sezónou finančních problémů svých kolegů, aby posílil defenzívu svého klubu. S oběma nově příchozími počítá dlouhodobě. S Nickem Leddym podepsal minulý měsíc novou sedmiletou smlouvu, Johnnymu Boychukovi nabídl včera stejně dlouhý kontrakt. Podle neoficiálních informací má hodnotu 42 miliónů dolarů.

V 59 zápasech, které za Islanders odehrál, zaznamenal rodák z kanadského Edmontonu 32 bodů. V osmatřiceti letech, až nové ujednání dospěje ke konci, už možná nebude v takové formě, ale na to smlouva pamatuje. V příští sezóně si Boychuk vydělá 7,5 miliónu, v dalších dvou po sedmi miliónech, potom si dvakrát pohorší o 500 tisíc a v závěrečných dvou ročnících obdrží už jen čtyři milióny dolarů.
Bývalý hráč Avalanche a Bruins kvituje především dobu trvání smlouvy. „Budeme mít dobrý tým po delší čas a já jsem šťastný, že jsou jednání za námi a můžeme se soustředit na play off. Od chvíle, kdy jsem k Islanders přišel, se klub ke mně a k mé rodině choval úžasně. Jsem hrdý, že jsem Ostrovanem, a těším se, že budu po spoustu let každý večer bojovat před tak vášnivými fanoušky,“ vzkázal prostřednictvím oficiálního webu newyorské organizace.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Za Boychuka, pro kterého už by v Bostonu neměli místo pod platovým stropem, obětovali Islanders dvě druhé volby v příštích draftech (ve hře byla i letošní třetí volba, tu by ovšem Medvědi získali pouze v případě, že by GM Snow Boychuka během sezóny vyměnil). Kromě již zmiňovaných kanadských bodů nasbíral také sedmnáct kladných příspěvků do tabulky pravdy, rozdal 137 hitů a zablokoval 125 střel. Na ledě tráví v průměru 21:37 minuty za zápas, převážně s další novou akvizicí Nickem Leddym.
„Podepsat bylo mnohem snazší, když si tak rozumím se svým parťákem,“ pochvaluje si spolupráci s bývalým obráncem Jestřábů.

- Reklama -

Mohlo by vás zajímat:


Garth Snow je rád, že vsadil na správnou kartu. „Johnnyho vliv v kabině, na ledě i mimo něj je veličinou, která se nedá změřit. Jeho zkušenosti jsou nedocenitelným aktivem. Jsme nadšeni, že jsme posílili vůdčí složku v našem týmu.“
Ostrované, pro které kromě dvou výjimek v podobě nahlédnutí do prvního kola play off skončily všechny sezóny po kompletní výluce před deseti lety vždy hned po základní části, jsou momentálně druzí v Metropolitní divizi. O bod před nimi (ale se třemi zápasy k dobru) je městský rival z Manhattanu, o dva body zpět (ale dvě utkání k dobru) se nacházejí hokejisté Pittsburghu.

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -