- Reklama -

Vaněček si vychutnal Pastu výkonem sezony

- Reklama -

Vítek Vaněček vychytal Pastrňáka a odehrál nejlepší duel letošní sezony při vítězství 2:1 v prodloužení nad Boston Bruins. Nejdůležitější zákrok si připsal v čase 38:36 právě proti Davidu Pastrňákovi, který se ho pokusil překonat po kličce mezi nohami. „Samozřejmě velký zákrok,“ řekl o Vaněčkově zákroku jeho kolega Jack Hughes. „Zaslouží si, aby měl fanoušky na své straně, protože odvedl opravdu dobrou práci. Pustil jen jednu branku, takže to byl opravdu skvělý výkon.“

„Obvykle se snažím nemyslet na to, kdo proti mně jede, ale tady jsem to věděl. Udělal to dobře. (Šimon Nemec) se ho snažil zblokovat, já jsem se ocitl ve špatné pozici. Snažil jsem se s ním držet pohybem. Ani jsem nejdřív nevěděl, jestli jsem to zvládl já, nebo on (Nemec) hokejkou. Ale byl to velký zákrok,“ hodnotil klíčový zákrok samotný Vaněček.

Ten byl spokojený, že dokázali zápas dotáhnout do vítězného konce. Navíc proti extrémně silnému soupeři. „Parádní zápas, tohle jsme absolutně potřebovali. Boston je skvělý tým a my jsme si ověřili, že dokážeme porazit i takový. Na tomhle musíme stavět. Nedávno jsme vyhráli 2:1 v Seattlu, teď s Bostonem. Můžeme si věřit, že podobné zápasy zvládneme,“ radoval se po zápase Vaněček.

„Zlepšujeme se v defenzivě. A taky dáváme góly, i když dneska to bylo těžší než obvykle. Boston je opravdu dobrý. A nejen v útoku, mají velmi strukturovanou obranu, takže nám moc šancí nedali. Ale našli jsme si cestu,“ dodal v pozápasových ohlasech Vaněček.

- Reklama -

Zdroj: nhl.com

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -