- Reklama -

Upadající hvězda. Má Ovečkin stále šanci na Gretzkého rekord?

- Reklama -

Ještě v minulé sezóně vše nasvědčovalo tomu, že je Alex Ovečkin na cestě za novým gólovým rekordem NHL. V tomto ročníku se však kapitán Washingtonu vyrovnává s nečekaným úpadkem. Ovlivní to jeho šance na překonání rekordu? Zaobíral se tím Matt Larkin z portálu Daily Faceoff.

Ovečkin je momentálně na 827 gólech, Wayne Gretzky jich vstřelil 894. V aktuální sezóně však 38letý Rus skóroval jen pětkrát a momentálně tahá desetizápasovou suchotu. Pokud by neskóroval dnes v noci, poprvé v 19leté kariéře v NHL by odehrál 11 utkání bez gólu.

„Ovečkin už byl ve své kariéře často odepisovaný s tím, že je na úpadku…aby na to vždy zareagoval monstrózním obdobím plným gólů,“ poznamenal Larkin. „…A stále je možné, že se tak stane i nyní.“

- Reklama -

Stárnutí nedokázal zastavit ani ikonický Gordie Howe. Někdy se projeví postupně, někdy rapidním úpadkem. Z nedávné doby takový zažil například Teemu Selänne.

„Pokles je zřetelný. Nedá se to nijak obejít…A Ovečkin vypadá nesvůj i na ledě, kde viditelně ztrácí krok,“ pokračoval hokejový insider.

Larkin při projekci toho, zda se Ovečkinovi podaří dostihnout Gretzkého, učinil několik výpočtů. Pokud by v každé ze sezón 2023/24, 2024/25 a 2025/26 odehrál 75 zápasů, mohl by vsítit 23, 31 a 28 gólů.

Ovečkin by se při tomto výpočtu stal prvním hráčem v NHL, který by vstřelil 900 branek a tím pádem by překonal i Gretzkého rekord ještě před koncem aktuální smlouvy.

„Bude to těsné,“ dodal Larkin.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -