- Reklama -

Voráček už v sezoně nenastoupí. Profi kariéru ale zatím neukončí

- Reklama -

Jakub Voráček má před sebou asi nejnáročnější část své kariéry. Třiatřicetiletý útočník Columbusu Blue Jackets dnes svolal mimořádnou tiskovou konferenci, aby uvedl na pravou míru zvěsti, které se šířily ohledně závažnosti jeho zranění.

Voráček se před loňskou sezonou vrátil do klubu, ve kterém svoji dlouhou a úspěšnou kariéru v NHL začínal. Svoji první sezonu po návratu do Ohia měl velmi slušnou – v 79 utkáních nasbíral 62 bodů. Letos začal v trošku pomalejším tempu, přesto si v 11 zápasech připsal šest bodů za branku a pět přihrávek. Jenže už více jak měsíc je mimo sestavu kvůli zranění. Protože se šířily zprávy o tom, že mu jeho stav už nedovolí znovu obout brusle a hrát NHL, svolal zkušený forvard tiskovou konferenci, kde veškeré informace uvedl na pravou míru.

„Cítím se dobře. Ve Finsku jsem utrpěl otřes mozku. Po mnoha konzultacích s doktory a dalšími lidmi jsme došli k tomu, že momentálně nejsem schopný se vrátit a nebudu toho schopný ani v blízké budoucnosti. Udělám pro to všechno, co bude v mých silách, ale bude to dlouhý proces,“ prohlásil na tiskové konferenci český útočník. Zranění utrpěl při zápase série Global Series s Coloradem Avalanche.

- Reklama -

Podle Voráčkových slov nemá otřes mozku poprvé, nechce proto nic uspěchat. Podle něj jsou šance na to, že ještě nastoupí v této sezoně a rozšíří tak svoji sbírku 1 058 utkání v základní části, minimální.

„Mimo led jsem schopný žít normální život, což je důležité. Mám ještě nějaké symptomy toho otřesu mozku i těch otřesů z minulosti. Viděl jsem spekulace, že jsem na tom špatně. Neříkám, že je skvělé mít otřes mozku, ale určitě to není tak zlé, jako se píše na internetu,“ uvedl na pravou míru Voráček.

Konec v profesionálním hokeji si zatím podle svých slov „Jake“ nedokáže představit. Jeho smlouva s Columbusem je platná do konce sezony 2023/2024 a mistr světa z roku 2010 ji hodlá dodržet. Vše však záleží na doktorech.

Jakube, za redakci NHLnews.cz Ti přejeme pevné zdraví!

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -