- Reklama -

Hodně štěstí, zdraví, Dominiku

- Reklama -

Když ho v roce 1983 draftovalo Chicago, bylo mu osmnáct. Kvůli politickým poměrům přišel do NHL až o sedm let později. V době naganského triumfu měl krátce po 33. narozeninách. První Stanley Cup s Detroitem získal jako sedmatřicetiletý. Sezónu 2010-11 ve Spartaku Moskva v KHL, svoji definitivně poslední, zakončil ve věku 46 let.
Včera oslavil Dominik Hašek padesátiny. Kariéru české brankářské legendy jsme v posledních měsících obšírně zhodnotili při uvedení do Hokejové síně slávy a vyvěšení dresu v Buffalu, ale rozhodli jsme se ji v souvislosti s jeho životním jubileem připomenout ještě jednou. Bez dlouhých slov, hlavně obrazem.


Bude vás zajímat:




Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -