- Reklama -

Kovalčuk: Vím, co obnáší dostat se do finále. Nevracím se kvůli penězům

- Reklama -

Fanda NHL
Ilja Kovalčuk je připraven vrátit se do NHL. V rozhovoru pro stanici TSN vyjádřil ruský útočník velkou touhu hrát opět v zámoří.
Pětatřicetiletý rodák z Tveru už prostřednictvím svého agenta J.P. Barryho komunikuje s minimálně osmi týmy a lze očekávat, že před draftem se budou rozhovory zintenzivňovat.

„NHL je nejlepší liga na světě a Stanley Cup trofejí, která se získává nejobtížněji,“ rozpovídal se Kovalčuk pro kanadský sportovní kanál. „Vyhrál jsem dvakrát Gagarinův pohár v KHL a vím, jak jej získat. V NHL je však víc zápasů v základní části a hrají v ní nejlepší hráči, takže se jedná o velkou výzvu.“
Ruský kanonýr strávil posledních pět ročníků v dresu Petrohradu poté, co znenadání v roce 2013 opustil Devils a přerušil tak svůj lukrativní patnáctiletý kontrakt. Nyní, po dovršení věku 35 let přestal být k New Jersey vázán a 1. července může opět podepsat smlouvu s kterýmkoliv klubem NHL.
„Působil jsem v lize dlouho a vím, co obnáší dostat se do finále. Nikdy jsem ale neměl šanci zvednout nad hlavu Stanley Cup,“ naznačil Kovalčuk, co je pro něj teď prioritou.

Mistru světa z let 2008 – 2009 a olympijskému vítězi z Koreje chybí k členství v prestižním Triple Gold Clubu už jen nejstarší sportovní trofej.
„Kdybych měl pochybnosti, nikdy bych se nevracel. Motivací nejsou jen peníze. Chci být produktivní a hrát za tým, který mi bude důvěřovat…Mám před sebou ještě tři nebo čtyři roky,  v nichž můžu působit na nejvyšší úrovni. Proto chci podepsat smlouvu v NHL,“ přiznal hvězdný forvard, co je jeho největší motivací.
A komu Kovalčuk fandí v letošním vrcholu Stanley Cupu? Jeho odpověď nepřekvapí: „Přeju to Washingtonu, protože tam hraje několik ruských kluků, navíc si myslím, že Ovi si to zaslouží vyhrát.“

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -