- Reklama -

Nejdřív O’Reilly, pak Methot. Nikdy nechcete nikoho zranit, říká Crosby

- Reklama -

Hodně vášní vzbudil zákrok Sidneyho Crosbyho na Marca Methota z Ottawy. Majitel Senators Eugene Melnyk zkritizoval hvězdu Pittsburghu v rádiu. Crosbyho nazval „ufňukánkem“ a vyslovil názor, podle kterého by neměl hrát tak dlouho, jak dlouho obránce jeho mužstva. Kapitán Penguins na slova svého kritika zareagoval, do žádné slovní války se prý ale nechce pouštět.
„Rád sám sebe poslouchá… Ale nechme to už být,“ vzkázal na adresu Melnyka.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Toho rozčílil Crosbyho nepotrestaný zákrok na Methota. V utkání Pittsburghu a Ottawy z minulého týdne kapitán Pens nečekaně v otevřeném prostoru prudce seknul protihráče přes ruce a způsobil mu zranění. Zadák Sens bude svému týmu zřejmě chybět několik týdnů. Senátoři přitom prožívají výbornou sezónu a stále bojují s Montrealem o divizní titul.
Majitel Ottawy se vyslovil pro přísný trest za podobné zákroky. Nebál se přitom zvolit ostrá slova. „Všichni víme, co je to za chlapa. Je to ufňukánek,“ řekl Melnyk na rozhlasové stanici TSN 1200. „Je mi jedno, jestli jde o hráče číslo jedna v téhle lize. Za tohle by měl sedět hodně dlouho.“
Generální manažer Ottawy Pierre Dorion odmítl věc komentovat s tím, že NHL na má své lidi, kteří zákrok dostatečně prověří. Oddělení NHL pro tyto záležitosti však neshledalo důvod Crosbyho dodatečně penalizovat. Sám kapitán Pittsburghu si přitom v kariéře opakovaně stěžoval na podobné zákroky a volal po jejich přísnějším posuzování.
„Stává se to hodně, ale nechcete přitom nikoho zranit. On je příkladem, že když trefíte špatné místo, může z toho být zranění. Doufejme, že bude rychle zpátky,“ řekl Crosby v neděli ke svému vlastnímu zákroku na Methota.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Z nějakého důvodu nejsou podobné zákroky v NHL dostatečně trestány. Podle televize TSN přitom dochází k tuctům takových seker v NHL každou noc. Crosbyho seknutí se prý moc nelišilo od sekery Erica Staala, která v listopadu vyřadila ze hry na deset zápasů Johnnyho Gaudreaua z Calgary.
Někdy jde jen o nenápadné ťuknutí, které liga přehlíží, jindy o seknutí s vážnými následky. Ta hranice se těžko posuzuje. „Když seknete chlapa přes rukavici, máme přece pravidlo, které říká, že se to nesmí,“ zlobil se v listopadu Brad Treliving, generální manažer Calgary. „Ale je to složité…“ uznal vzápětí. „Je nicméně obtížné ztratit hráče na takovou dobu.“
Stejně frustrovaný byl o víkendu Eugene Melnyk. Slova, která při popisu celé situace použil, dokonce přiměla Crosbyho agenta ke komentáři, podle kterého by měla liga Melnyka potrestat. „Podle mého názoru by měl být majitel týmu, který se takto vyjádří na adresu soupeře, pokutován,“ řekl hráčský agent Pat Brisson.
Crosbyho soupeři na ledě také nešetří, to ale jeho prohřešky (nejen) z poslední doby nikterak neomlouvá. V úterý ho nachytaly kamery, jak sekal zezadu do slabin Ryana O’Reillyho z Buffala. Viník prý protihráče kontaktoval, aby se mu omluvil.
„Vypadalo to hrozivě,“ přiznal lídr Pittsburghu. „Znám ho. Hrál jsem s ním v různých týmech. Snažil jsem se k němu jen dostat co nejblíž a trefil jsem ho do špatného místa. Asi mi nepomohlo, že se to stalo den před ottawským incidentem,“ popsal svůj předposlední průšvih Crosby.

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -