- Reklama -

Proti českým hokejistům vyrukují v prvním zápase ZOH asijští šampioni

- Reklama -

Svou nominaci na olympijské hry v Pchjongčchangu v pátek zveřejnili také domácí hokejisté. Sedm hráčů je původem ze Severní Ameriky, dva z nich pak mají dokonce zkušenost s NHL. Jihokorejce povede na olympiádě kanadský kouč s korejskými kořeny Jim Paek.
Hned dvanáct Paekových svěřenců působí v klubu úřadujícího šampiona Asijské ligy Anyang Halla, který je jedním ze tří profesionálních hokejových týmů v Jižní Koreji a jemuž v posledních letech z lavičky velí Čech Patrik Martinec.
Z pětadvacetičlenné soupisky je patrné, že Asiaté vsadili na rodáky z Kanady a USA. V zemi javorového listu se narodili gólman Matthew Dalton, obránci Eric Regan, Alex PlanteBryan Young a útočníci Brock Radunske a Michael Swift. Ze Spojených států zase pochází forvard Michael Testwuide.
Ze sedmičky „Severoameričanů“ si v National Hockey League zahráli Young a Plante. Nejedná se ale o nikterak výraznou stopu – oba dva mají ve slavné soutěži na kontě dohromady jen 27 zápasů.
Na olympijském turnaji se Jihokorejci postupně utkají s Českou republikou, Švýcarskem a Kanadou.
Nominace Jižní Koreji na hokejový turnaj v Pchjongčchangu (14.-25. února):

Brankáři: Matthew Dalton (Anyang Halla), Pak Kje-hun (Daemyung Sangmu), Pak Song-če (Gangwon High1).
Obránci: Alex Plante, Eric Regan, Kim Won-čon, I Ton-ko (všichni Anyang Halla), O Hjon-ho, So Jong-čon, Bryan Young (všichni Daemyung Killer Whales), Čo Hong-kon (Daemyung Sangmu).
Útočníci: Kim Ki-song, Kim Sang-uk, Kim Won-čong, Pak U-sang, Šin Sang-u, Čo Min-ho, Brock Radunske (všichni Anyang Halla), Šin Sang-hun, Pak Čin-kjo, An Čin-hi, Čon Čong-u (všichni Daemyung Sangmu), Michael Swift, Michael Testwuide (oba Gangwon High1), I Jong-čon (Daemyung Killer Whales).
- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -