- Reklama -

Talbot odchází do Edmontonu, v organizaci Rangers ho nahradí Raanta

- Reklama -

Edmonton Oilers získali nového brankáře Cama Talbota z New York Rangers. Součástí víkendového obchodu byla i volba draftu v sedmém kole, za to Oilers nabídli Jezdcům hned tři draftové volby – pořadová čísla 57, 79, a 184. Ta poslední z nich byl mimochodem osmnáctiletý slovenský brankář Adam Huska.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Cam celou svou kariéru tvrdě pracoval a my věříme, že se bude i nadále zlepšovat,“ prohlásil kouč Edmontonu Todd McLellan.
„Myslím, že je to pro mne dobrá pozice. Cítím se dobře fyzicky i mentálně a jsem připravený bojovat o pozici prvního gólmana s Benem Scrivensem,“ dodal k tomu Talbot.
„Věděl jsem, že Edmonton o mě měl velký zájem, takže jsem moc rád, že se trejd uskutečnil. Jsem nadšený z nové výzvy v novém klubu a doufám, že si zachytám. Bude to zábava,“ dodal.
Edmonton hledal dalšího brankáře a Talbot si jako náhradník Henrika Lundqvista vedl v Rangers velmi dobře. V letošní sezóně měl v 36 zápasech brankový průměr 2,21 branky na zápas, v březnu se dokonce dostal pod dvě inkasované branky.
„Od Henrika jsem se během let naučil spoustu užitečných věcí. Když děláte dvojku jednomu z nejlepších brankářů na světě, tak vás to vždycky nějak posune,“ řekl Talbot o působení v Rangers.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Rangers už místo po Talbotovi zaplnili, když získali z Chicaga finského gólmana Antti Raantu výměnou za útočníka Ryana Haggertyho.
„Napřed vás to potěší, protože je to velká příležitost, ale na druhou stranu jste z toho trochu smutní. Chicago má skvělou organizaci, všichni se ke mně chovali skvěle. Dali mi příležitost chytat v NHL a vyhrát Stanley Cup. Z příchodu do New Yorku jsem samozřejmě nadšený, těším se na nový začátek,“ řekl Raanta.
Šestadvacetiletý Fin se Blackhawks upsal v roce 2013 jako volný hráč.  Ve dvou sezónách odchytal v základní části NHL 39 utkání (20-9-5) a odchytal je s průměrem 2,41 obdrženého gólu a úspěšností zákroků 91,19 procenta. Třikrát vychytal čisté konto. Na svůj debut v play off teprve čeká.
O jeho odchodu z Větrného města se začali cvrlikat i vrabci na střeše od konce letošního února poté, co Černí jestřábi dvouletou smlouvu se Scottem Darlingem. Šestadvacetiletý Američan odchytal v letošním play off pět utkání, v nichž zaznamenal tři výhry, brankový průměr má 1,94 a procentuální úspěšnost zákroků 93,57.
„Celou tu dobu jsem věděl, že se něco děje. Uzávěrku přestupů jsem sice přežil bez úhony, ale čekal jsem, že k tomu později asi dojde. Pořád jsem to měl v hlavě,“ sdělil Raanta.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -