- Reklama -

Stars získali práva na gólmana Niemiho

- Reklama -

Vedení Dallasu získalo v sobotu práva na gólmana San Jose Anttiho Niemiho. Stars za něj obětovali 193. pozici v sedmém kole letošního draftu NHL, na níž si Sharks následně vybrali amerického brankáře Johna Kupskyho (Lone Star, NAHL).
Budoucnost Niemiho v organizaci Hvězd ale není tak skálopevná, jak by se dalo očekávat. Pokud v průběhu několika následujících hodin nepodepíše se Stars novou smlouvu, tak se 1. července 2015 stane nechráněným volným hráčem a bude si moc vybírat z nabídek i od jiných klubů.
„Antti je osvědčeným brankářem, který chytal a byl úspěšný na té nejvyšší úrovni,“ uvedl na jeho adresu generální manažer Dallasu Jim Nill. „Je to jeden z nejtvrději pracujících gólmanů a očekáváme, že se dopracujeme k dohodě,“ doplnil.
Niemi přišel do San Jose v září 2010 z Chicaga, které tehdy nenašlo pro rodáka z Vantaa prostor pod platovým stropem a ztratilo na něho práva. Do prekérní situace se Blackhawks dostali poté, co nezávislý arbitr přisoudil tehdejší opoře vítězů Stanley Cupu z roku 2010 o 1,173 miliónu dolarů vyšší kontrakt než v ročníku 2009-10 (827 tisíc. USD).


Bude vás zajímat:


Během pěti sezón odchytal Niemi za San Jose 296 zápasů v základní části, úspěšnost zákroků měl 91,66 procenta, průměrně obdržel 2,4 gólu na zápas. Ve 25 utkáních udržel čisté konto. Ve 40 duelech play off dovedl Sharks k devatenácti výhrám, zaznamenal průměr 2,8 gólu na zápas a úspěšnost zákroků měl 90,53 procenta.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -