- Reklama -

Velká výzva pro mě i pro tým, říká Malkin před soubojem s Ovečkinem

- Reklama -

Hodně toho bylo napsáno o střetnutí Sidneyho Crosbyho a Alexandra Ovečkina. Možná trochu neprávem se zapomíná na další velkou osobnost nadcházejícího souboje. Jevgenij Malkin je hvězdou Pittsburghu a krajanem protivníka z Washingtonu. Že se o něm ale nemluví, mu nevadí. Naopak. Je radši stranou dění.
„Jsem rád v klidu. Nerad jsem v klidu jen na ledě,“ řekl Malkin.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Po středečním tréninku se ho novináři zeptali, jestli aspoň doma v Rusku nevnímají noviny sérii mezi Pittsburghem a Washingtonem jinak, s větším důrazem na souboj Malkina s Ovečkinem. Ruský hokejista se ale jen zasmál a tuto teorii odmítl: „Je to stejné, je to stejné. A je to pro mě dobře. Snažím se být v klidu. Chci jen hrát.“
„Četl jsem toho o Sidovi a Oviem už hodně, začali ve stejný rok,“ pokračoval Malkin. „Bojovali o Calder Trophy, byli vždycky nejlepšími hráči NHL. I já se ale snažím odehrát to nejlepší.“
Oba kapitáni si zaslouží svou pozornost. S Malkinem je ale třeba počítat, může jim ukrást jejich show. „Malkin je jedním z nejlepších hráčů od svého vstupu do ligy. Je to obrovská součást našeho týmu,“ připomíná brankář Pens Marc-Andre Fleury.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Jeho schopnost ovlivnit utkání byla dobře vidět v sérii s Columbusem. Potom co vynechal třináct zápasů, se vrátil právě do začínajícího play off. Po pěti odehraných zápasech vede produktivitu pohárových bojů s 11 body (2+9), spoluhráč z útoku Phil Kessel je s 9 body druhý (2+7), Sidney Crosby je se 7 body (2+5) průběžně sedmý.
Přestože Malkin vynechal v základní části dvacet zápasů, byl druhý v kanadském bodování Penguins se 72 body. „Vím, že když hraju svůj nejlepší hokej, můžu týmu pomoct vyhrávat,“ říká ruský útočník. „Rozumím tomu. Jsem důležitou součástí mužstva. Snažím se dávat góly každý zápas, ale někdy to prostě nejde. Právě teď se cítím výborně. Žádné zranění, můžu hrát.“

Hrát proti Washingtonu není nikdy snadné, zrovna Malkinovi to ale na tenhle tým jde. Ve 36 vzájemných zápasech ze základní části si drží proti Capitals bodový průměr na utkání 1,42, celkem nasbíral 51 bodů (16+35). Loni v play off byl z velké trojice nejefektivnější Ovečkin, který nasbíral v sérii proti Penguins 7 bodů (2+5), Malkin měl 1+1, Crosby 0+2.
Také proto Malkin odmítá nadcházející sérii brát jako legraci. „Zábava to nebude,“ říká. „Tohle je play off, pojďme na to. Jsem nadšený, ale legrace to nebude. Jsem pořád nervózní, ale chci hrát. Je to velká výzva pro mě i pro tým.“
„Není to jen o Ovečkinovi,“ upozorňuje. „Je tam taky Jevgenij Kuzněcov. Bude to pro mě velká výzva. Nemůžu se dočkat, bude to něco speciálního. Bude to skvělé zahrát si proti Washingtonu s Ovečkinem a Kuzněcovem. Jsme kamarádi, ale tohle bude výzva,“ uzavírá Malkin.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -