- Reklama -

Bezchybný Sorokin vychytal druhou nulu v řadě

- Reklama -

Po výhře v Arizoně (3:0) se hráči New York Islanders přesunuli v rámci svého třináctizápasového tripu do Vegas. A uspěli i na ledě Golden Knights, tentokrát v poměru 2:0. O branky vítězů se postarali Josh Bailey a Mathew Barzal.

Brankář Ilja Sorokin udržel čisté konto ve druhém duelu v řadě, navíc se jednalo o back-to-back zápasy ve dvou dnech po sobě. Ve Vegas se musel pořádně ohánět, kryl celkem 42 střel soupeře.

„Je to ohromný dříč. Neustále na sobě pracuje, aby se zlepšoval. Předvádí skvělé výkony a jeho sebevědomí roste,“ chválil svého gólmana Mathew Barzal, autor druhé, pojišťovací branky v zápase. Sorokin je vůbec prvním gólmanem v historii Islanders, který vychytal nulu ve dvou dnech po sobě na ledě soupeřů.

- Reklama -

Šestadvacetiletý Rus má v NHL zatím odchytáno jen 28 utkání, ve kterých ale dokázal už pětkrát udržet nulu. Za výkony v právě uplynulém týdnu byl vyhlášen třetí hvězdou týdne. V hodnoceném období nastoupil do čtyř zápasů, třikrát vyhrál, pochytal 97,1 % střel a průměrně pouštěl jen 0,99 branky na zápas.

Pro pořádek dodejme, že první hvězdou týdne byl vyhlášen útočník Winnipegu Kyle Connor, druhou hvězdou je pak Connor McDavid.

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -