- Reklama -

Brian Boyle má leukémii, nepochybuje ale o tom, že bude na startu NHL

- Reklama -

Krutou zprávu se ve čtvrtek dozvěděl Brian Boyle po krevních testech na tréninkovém kempu New Jersey. Lékaři mu oznámili, že objevili v jeho těle leukémii. Jeho typ rakoviny kostní dřeně je naštěstí z velké části léčitelný léky a je v počáteční fázi, takže Boyle je odhodlaný být na ledě při začátku nové sezóny NHL.
„Potřebujeme ještě zbytek výsledků během několika příštích týdnů, možná dnů. A podle toho určíme, jakým směrem se vydáme,“ řekl lékař Michael Farber.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Jsme v dobré pozici a máme dobrý plán se s tím vypořádat, takže se dívám do budoucna s tím, že budu na ledě a hrát. Nesnáším, když nehraju. Myslím jen na to, abych byl 7. října u týmu,“ prohlásil v úterý Boyle. Právě v tomto datu startuje pro Devils zápasem s Coloradem nová sezóna NHL 2017-18.
Pokud to půjde podle jeho plánu, bude to pro něj už 11. sezóna v NHL. Ty předchozí strávil v dresech Tampy, Toronta, New York Rangers, a Los Angeles. Členem New Jersey Devils je teprve od července, kdy s klubem podepsal dvouletý kontrakt za 5,5 milionu dolarů.


„Ještě jsem za Devils neodehrál ani zápas a přesto se mi dostává velké podpory. A jsem za to velmi vděčný. Jsem ve skvělých rukách,“ těší dvaatřicetiletého útočníka.
Už v poslední sezóně na sobě Boyle pociťoval známky únavy, ale přičítal to hektickému přestupu a stěhování z Tampy do Toronta a také každodenním rodinným starostem o své dvě malé děti.
„Na odpočinek nebylo moc času. Ale netušil jsem, co mi přesně je. V některých dnech jsem se cítil úplně normálně a někdy trochu unaveně,“ vyprávěl Boyle, jehož otec Artie si před lety prošel rakovinou.
V roce 1999 Boylemu staršímu diagnostikovali rakovinu v okolí ledvin, postupně se rozšířila do plic, a lékaři mu nedávali naději. O rok později však navštívil náboženské poutní místo v Bosně a Hercegovině, a po návratu lékaři zjistili, že rakovina náhle z jeho těla zmizela.
„Vím, že modlitby dokáží přenášet hory. Takže jsem vděčný za každou modlitbu a podporu od kohokoliv,“ říká Brian Boyle.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -