- Reklama -

Claude Giroux na spoluhráče nekřičí. Nic dobrého by to nepřineslo, říká

- Reklama -

Philadelphia patří ke slabším týmům Východní konference, na rozdíl od loňské sezóny se ji stále nepovedlo najít správný rytmus a mužstvo víc prohrává než vyhrává. Kapitán Claude Giroux si však myslí, že jeho tým je lepší než napovídá bilance 19 výher a 29 porážek.
Lídr Flyers, v letošní sezóně znovu jeden z nejproduktivnějších hráčů ligy, se vyhýbá tomu, aby po zkažených zápasech na spoluhráče křičel. Nenadává, nehází po kabině věcmi. Jeho styl je vést příkladem na ledě. Spoluhráči však Girouxe dostatečně nenásledují.
Flyers předvedli v tomto ročníku příliš mnoho bezkrevných třetin, příliš mnoho chyb v oslabení, příliš mnoho utkání, kdy špatně začali a ve zbytku duelu už s výsledkem nedokázali nic udělat.

„Nejsem jediný, kdo je z toho frustrovaný,“ řekl kapitán během své třetí účasti na All Star Game. „Myslím, že všichni tady jsou naštvaní. Místo toho abych chodil a na všechny křičel, je důležité, abychom drželi pohromadě a abychom to dohromady zvládli. Nemůžeme se navzájem vinit a ukazovat na sebe prstem. Musíme držet pohromadě a společně se z té jámy vyhrabat.“
Ta jáma je skutečně hluboká. O tomto víkendu ztráceli Flyers na postup do play off dvanáct bodů. Přeskočit navíc potřebují čtyři týmy. To se už jeví skoro nemožné. Aby skončili jako loni, museli by Letci nasbírat ve 34 zápasech ve zbytku sezóny 49 bodů. To by mělo na play off stačit, v tuhle chvíli už se to ale jeví jako zázrak.
„Nic dobrého by to nepřineslo,“ reagoval Giroux na otázku, zda by třeba nebylo lepší explodovat a spoluhráče trochu seřvat. „Důležité je se nadechnout, pojmenovat si problémy a napravit je, místo toho, abychom na sebe křičeli.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Flyers mají překvapivě dobrou bilanci s rivalem s Pittsburghu nebo obhájci Stanley Cupu z Los Angeles. Proti oběma týmům dali letos dohromady čtyři vítězství, ani jednou neprohráli. Paradoxně však ztrácí body s výkonnostně slabšími soupeři. To se musí změnit, pokud si chtějí uchovat naději na vyřazovací boje.
„Máme před sebou dlouhou cestu a v rukách těžký úkol,“ uvědomuje si Wayne Simmonds.
Pozitivní je, že se má brzo vrátit do sestavy uzdravený brankář Steve Mason. Blízko návratu z marodky jsou také obránci Braydon Coburn a Nick Grossmann. Pokud se výsledků Letců nezmění, může se reálně stát, že za pět týdnů před uzávěrkou přestupů z mužstva někdo odejde a klub získá výměnou mladší hráče nebo vysoké volby v draftu.

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -