- Reklama -

Další Sutter v NHL. Ve čtvrtek debutoval v New Yorku Brody

- Reklama -

Když si vás vybere nějaký tým v draftu NHL až v sedmém kole, nevypadá to pro vás moc optimisticky. A když se další tři sezóny plácáte jen v nižších soutěžích, se snem o NHL se postupně rozloučíte. Ale jak ukazuje příklad 23letého Brodyho Suttera, který ve čtvrtek debutoval v dresu Caroliny, nic nemusí být ztraceno.
„V prvním případě jsem byl rád, že jsem draftem vůbec prošel. Pak jsem musel čekat až do sedmého kola… Byla to pro mě hodně dlouhá cesta, ale jsem šťastný, že jsem nakonec tady,“ řekl Sutter poté, co jej ve čtvrtek Hurricanes povolali z farmářského týmu Charlotte Checkers v AHL.
A jeho debut se odehrál rovnou v majestátní Madison Square Garden.
„Asi nejslavnější hokejová aréna na světě. Je to asi trochu víc, než v co jsem doufal, ale co – jde jenom o hokej. Když spadne puk na led, nezáleží na tom, kde se hraje,“ prohlásil s ledovým klidem Sutter.
On se vůbec snažil na sobě nedávat moc znát, jaká je to pro něj událost. „V pohodě. Prostě první pozvánka do týmu,“ zaskočil trochu novináře. „Samozřejmě, že jsem nadšený. Bude to pravděpodobně trochu rychlejší, než co jsem zažil v přípravných zápasech, ale jsem připraven na výzvu,“ dodal pak už před samotným utkáním.
„Tvrdě pracoval, zasloužil si šanci. Se zraněními, které nás teď provázejí, je to další kluk povolaný nahoru a bude jen na něm, jak svoji šanci využije,“ řekl trenér Caroliny Billy Peters. Ten nakonec Suttera postavil do středu čtvrtého útoku s Malonem a Brownem. Nováček strávil na ledě necelých šest minut a jednou byl u inkasované branky.
Když si funkcionáři Hurricanes Suttera vybrali před třemi lety v draftu, spoléhali především na jeho dobré hokejové geny. Brody totiž patří do slavné rodiny. Jeho otec je Duane Sutter, bývalý hráč, kouč a manažer, nyní skaut Edmontonu. A jeho strýčky jsou další slavní z klanu Sutterů Brandon a Brett.

Příští zápas v TV: New Jersey – San Jose, so/ne 18. říjen, 01:05, Nova Sport/Voyo. Kompletní program zde.
- Reklama -
Jirka G. Novák
Narozen v roce 1977. NHL sleduji od 90. let. V letech 1996-2002 redaktor ČTK a zároveň několik let externí spolupracovník nhl.cz. Během té doby publikovány stovky článků ze všech oblastí sportu v mnoha českých denících. V letech 2003-2012 jeden ze zakládajících členů redakce sport.cz. Osobně se zúčastnil 6x mistrovství světa dospělých a 2x juniorských MS v hokeji, několika zápasů NHL. Spoluautor knihy o Dominiku Haškovi.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -