- Reklama -

Dvě možné návnady před uzávěrkou: Jedna od Krakenů, druhá od Kačerů

- Reklama -

Přestupová uzávěrka se blíží, 21. března tu bude coby dup. Kluby NHL se v té době rozdělí do dvou kast – ti, co budou prodávat a ti druzí, kteří budou chtít co nejvíce posílit soupisku před nadcházejícími klíčovými boji.

Nováček v NHL Seattle Kraken neprožívá zrovna vydařenou inaugurační sezonu, byť očekávat zopakování premiérové sezony Vegas bylo velmi optimistické a upřímně, také celkem dost vzdálené realitě.

Krakeni tak budou svými veterány zásobovat úspěšnější týmy. Mluví se o tom, že pozici by měl mít nahnutou kapitán a nejzkušenější borec sestavy – Marc Giordano. Úspěšný ofenzivní bek ještě nezískal Stanley Cup, v osmatřiceti má nejlepší obránce sezony 2018/2019 jednu z posledních šancí.

A ze Seattlu by se mohl stěhovat i další zkušený hráč – Marcus Johansson. Jednatřicetiletý Švéd nasbíral zatím 17 bodů v 39 zápasech. Po sezoně se navíc stane neomezeným volným hráčem, takže Seattle jej bude chtít ještě na poslední chvíli zpeněžit. Potenciálnímu novému zaměstnavateli může přinést zkušenosti ze 12 sezony v NHL.

- Reklama -

Další švédský veterán

Anaheim Ducks v letošní sezoně překvapují, táhnou jej mladíci jako Trevor Zegras nebo Troy Terry. Bojují o účast v play-off, po hubených letech opět se mohou fanoušci Kačerů s mírným úsměvem koukat na tabulku. Zemětřesení se zatím událo v kancelářích, když kvůli problémům s alkoholem skončil dlouholetý GM Bob Murray.

Nový generální manažer Pat Verbeek má před sebou úkol udělat z Kačerů opět favorita na Stanley Cup. To však znamená, že se bude snažit předělat současný kádr. Ducks podle informací insidera Franka Seravalliho aktivně nabízet veterána Jakoba Silfverberga.

Jednatřicetiletý Švéd prožívá poslední dva ročníky citelný útlum, jeho bodová produkce neodpovídá platu 5,2 milionů dolarů ročně. Po devíti sezonách by tak mohl zkusit restartovat svoji kariéru jinde. Najdou Kačeři za něj odpovídající protihodnotu?

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -