- Reklama -

Erik Karlsson: Prodloužení ve třech už není hokej. Jen nás to víc unaví

- Reklama -

Hokejoví fanoušci v NHL si zatím pochvalují novinku letošního ročníku, kdy se prodloužení hrají jen ve třech hráčích na ledě a padají tak snadněji góly. Ovšem ne všichni hráči jejich nadšení sdílí. Ke kritikům atraktivnějšího pojetí patří i zkušený obránce Ottawy Erik Karlsson.
„To už není opravdový hokej. Je to jen o tom, kdo zrovna získá a udrží puk, a kdo bude víc podvádět. Je to pořádná nuda,“ rozčiluje se držitel Norris Trophy pro nejlepšího beka NHL.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Vážně netuším, k čemu to je, až na to, že nás hráče to jen připraví o síly a budeme víc unavení,“ pokračoval Karlsson, jenž patří k nejvytíženějším hokejistům soutěže. V posledním zápase s Calgary strávil na ledě přes 30 minut.
„Pro někoho, kdo je v zápase na ledě spoustu minut, je potom těžké hrát tři na tři. Znamená to pro vás další zbytečně velkou porci bruslení a to není moc velká sranda,“ varoval Karlsson už před sezónou.
„Myslím, že každý chce zápas ukončit v normální hrací době, nikdo nechce čekat až na nájezdy. Ale když už k tomu dojde, je to sice loterie, ale pořád lepší než to nové prodloužení,“ dodal. „Navíc to pro nás stejně zatím žádný zápas ještě neukončilo,“ pokračuje Karlsson.
A má pravdu. Ottawa hrála v této sezóně čtyři zápasy, jež musely do prodloužení, ale všechny skončily až po samostatných nájezdech. „Nevidím žádný důvod, proč tenhle systém zachovat,“ argumentuje hvězda Ottawy. A přiklání se k návratu starých časů, kdy nerozhodné zápasy prostě končily remízou.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Příznivcem nového formátu není ani další obránce Dustin Byfuglien z Winnipegu. „Je to jako: prostě nechte kluky na ledě vyblbnout. Je to pitomost. To už není hokej. Měli jsme nechat hru ve čtyřech nebo v pěti. Nechte nás hrát hokej,“ vzkazuje vedení NHL.
Vedení NHL odůvodnilo změnu oproti dosavadnímu formátu maximálně pětiminutového prodloužení nerozhodných duelů čtyři na čtyři, který platil od roku 1999, snahou zvýšit pravděpodobnost vstřelení branky.
Dodejme, že aktuálně nejlepším střelcem v prodloužení v celé historii NHL je Jaromír Jágr (19 branek), druhým je Patrik Eliáš (16) a třetí příčka patří Alexandrovi Ovečkinovi (15). Jágr je zároveň i držitelem rekordu soutěže v počtu vítězných branek (129 gólů).
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -