- Reklama -

Hertl vynechal páteční trénink, nad jeho večerním startem se vznáší otazník

- Reklama -

Když včera dopoledne vyjeli hokejisté San Jose k přípravě před třetím finálovým zápasem, Tomáš Hertl už byl dávno v kabině. Český útočník se jen lehce sklouzl v době, kdy na ledové ploše nikdo nebyl. Svojí neúčastí při hlavním tréninku okamžitě rozvířil spekulace, zda bude v sobotu proti Pittsburghu k dispozici.
„Má nějaké menší problémy, tak jsme ho nechali odpočívat,“ komentoval stručně zdravotní stav svého svěřence kouč Peter DeBoer. „Neřeknu vám, zda bude schopný hrát. Všechna rozhodnutí o sestavě děláme až v den zápasu, takže uvidíme, jak na tom kdo bude zítra dopoledne.“
Pražský rodák je ve finálové sérii pro Tučňáky zatím největší hrozbou. V prvním zápase vstřelil jeden ze dvou gólů San Jose, ve druhém dvakrát rozezvučel tyčku. Jinak patří v letošním play off Hertlovi v týmovém hodnocení díky 11 bodům sedmá příčka, se šesti trefami se dělí o třetí místo mezi střelci.
Při včerejším tréninku zastoupil Tomáše Hertla na levém křídle elitní formace Melker Karlsson. Patrick Marleau se opět postavil na levou stranu Coutureovy (tedy druhé) řady, takže DeBoer zřejmě nehodlá experimentovat s jeho zařazením do středu třetího útoku, kam ho poslal v závěru předchozího utkání s Penguins.
„Ještě jsem se nerozhodl, zda příští zápas začneme tak, jak jsme skončili minulý. Musíme nejprve v pátek potrénovat, to nám snad zodpoví některé otázky,“ hlásil šéf lavičky Žraloků ve čtvrtek navečer.
Po návratu z pohřbu svého tchána Toma Lysiaka už znovu trénoval také obránce Justin Braun. Pokus se vznášely jisté pochybnosti, zda nebude kvůli chybě z předešlého zápasu vyřazen ze sestavy Roman Polák, včerejší trénink je asi rozehnal. Dylan DeMelo, který by v takovém případě českého zadáka zřejmě nahradil, se připravoval se skupinkou hráčů, kteří dnes večer usednou na tribunu.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -