- Reklama -

Malkin ve svém 700. zápase třemi body dirigoval výhru Tučňáků nad Tampou

- Reklama -

Útočník Jevgenij Malkin proti Tampě Bay naskočil do 700. utkání v NHL. Dvěma góly a jednou asistencí se výrazně podílel na domácí výhře 5:2. Ruský bohatýr byl po zásluze zvolen hlavní hvězdou večera.
„Pokaždé, když skórujete, máte radost. Dnešní mač se mi povedl stejně jako týmu. V letošní sezoně jsem nastřílel 28 branek, ale tak na dvacet z nich mi přihrál Phil Kessel. Je to skvělý hráč a jsem moc rád, že za nás nastupuje,“ vyzdvihuje svého parťáka Malkin. Americký forvard asistoval u obou tref rodáka z Magnitogorsku.
Malkin si v dosavadních 700. zápasech ppřipsal 825 bodů (323+502).
Vítězný gól Tučňáků obstaral Mark Streit, nová posila zadních řad, ve spolupráci s Malkinem a Crosbym.
„Hlavní je, že jsme zvítězili. V Pittsburghu se cítím pohodlně, díky čemuž to dnes bylo mnohem jednodušší,“ líčí švýcarský obránce.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Za Lightning poprvé nastoupil brankář Peter Budaj, jenž zneškodnil 30 střel. Slovenský veterán přišel do Tampy výměnou za Bena Bishopa (více ZDE).
„Cítil jsem se dobře. Předvedl jsem pár dobrých zákroků. Darovali jsme jim přesilovky, ve kterých jsou silní. Dali z nich dvě branky. Vzhledem k tomu, že jde o nový tým, trochu strádala komunikace s obránci. Ale celkově jsem se cítil velmi dobře,“ prohlásil Budaj.
„Inkasované branky mu nemůžu vytknout. Pět hráčů před ním umožnilo soupeři šance. Zastavil všechno, co měl, a pravděpodobně ještě něco navíc,“ řekl trenér Blesků Jon Cooper.
Malkinovy branky v souboji s Tampou

- Reklama -
Jan Kadeřábek
Narozen v roce 1993. Absolvent bakalářského oboru Marketingová komunikace a PR na FSV UK. V současnosti studuju žurnalistiku, první ročník magisterského oboru. O hokej se zajímám od 8 let. Díky dlouholetému zájmu o NHL jsem se rozhodl napsat bakalářku na téma „Marketing NHL v letech 2005–2015“. Kanadsko-americká soutěž mě fascinuje především svou úžasnou historií. Aktivně se věnuji karate a běhu, rád čtu a jsem velkým fanouškem rockové hudby, především Guns N‘ Roses, Bruce Springsteena, Rolling Stones, U2, Kiss, Bon Jovi a dalších. Jsem autorem knihy Guns N' Roses: Příběh nejslavnějšího turné, která vyšla v září 2016. Publikace se zabývá nejúspěšnějším obdobím kapely, roky 1989 až 1994.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -