- Reklama -

Nejlepší tým Sharks v historii, hodnotí své následníky Roenick. Chválí i Tomáše Hertla

- Reklama -

Postupem přes druhé kolo letošního play off vyrovnali Sharks nejlepší úspěchy v historii organizace. Finále Západní konference hrají počtvrté od svého vstupu do National Hockey League v roce 1991. Bývalý útočník Jeremy Roenick, který v kalifornském klubu před sedmi lety uzavíral kariéru a nyní pracuje pro televizi NBC Sports, se však domnívá, že jeho následníci ještě neřekli konečné slovo.
„Myslím, že tohle je nejlepší tým Žraloků, který jsem kdy viděl. Vím, že v minulosti měli několik velice dobrých mužstev, ale nikdy neměli tak kvalitní a dobře koučovaný kádr jako nyní,“ tvrdí účastník dvou olympiád.
San Jose mnohokrát doplatilo na rozdílné výkony v základní části a v play off. V období 2008-2011 čtyřikrát po sobě získalo divizní titul, ale při tehdejších dvou vystoupeních v semifinále podlehlo Chicagu 0-4 a Vancouveru 1-4. Při Roenickově rozlučce s aktivní sportovní dráhou Sharks dokonce získali Prezidentskou trofej, ale hned v úvodním kole vyřazovacích bojů jim vystavil stopku Anaheim.
„Letos ale vypadají nejlépe ze všech účastníků play off. Možná se jim blíží Pittsburgh, takže by pro mě nebylo překvapením, kdyby se tihle dva potkali ve finále. Všechny čtyři celky, co ještě zůstaly, mě uchvátily, ale kdybych si měl vsadit, vsadím na San Jose, pokud budou hrát stejně jako ve druhém zápase,“ říká Roenick.
Ve druhém utkání v St. Louis zaznamenal Martin Jones shutout a hosté zvítězili 4:0. S čistým štítem odjížděli svěřenci Petera DeBoera do šaten i po včerejší domácí výhře 3:0. Osobnost kanadského kouče je podle Jeremyho Roenicka jedním z hlavních důvodů, proč se San Jose daří tak, jak se daří.
„Z těchhle chlapů se pod novým koučem stala skvělá parta. Z rozhovorů s Thorntonem a Pavelskim jsem zjistil, že Pete DeBoer na tom má velkou zásluhu. Odvádí skvělou práci s mladými kluky a přesně to mužstvo potřebuje – aby mladíci udělali další krok a hráli větší roli, aby se do ofenzívy zapojila i druhá vlna.“
„Takhle teď hraje Hertl, takhle hraje Wingels. Věří si, na čemž má velkou zásluhu jejich trenér. Není pochyb o tom, že s DeBoerem to má hodně společného,“ uzavírá Roenick.

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -