- Reklama -

Nevychovaný Malkin zaskočil novináře

- Reklama -

Ruský útočník Jevgenij Malkin, který zazářil ve čtvrtfinále proti Švédsku, překvapil novináře svým nevrlým chováním. Po vítězství, jež vyslalo sbornou do pražských bojů o medaile, odmítl dávat rozhovory v angličtině.
V mixzóně poskytl vyjádření ruské televizi a poté se přesunul k píšícím novinářům, kterým dal jasně najevo, že většina z nich má smůlu. „Dávejte mi otázky v ruštině, anglicky už mluvit nebudu,“ odbyla ruská hvězda přítomné žurnalisty.


 Kompletní statistiky Jevgenije Malkina v NHL naleznete zde.


Pittsburghský klenot, který si v základní části NHL připsal 70 bodů (28+42), se ve čtvrtek blýskl dvěma góly a jednou asistencí. V napínavém utkání Rusko vedlo už 3:0, Švédům se podařilo ve třetí třetině vyrovnat na 3:3, nakonec si ale svěřenci Olega Znaroka dalšími dvěma góly zajistili postup do semifinále.
„Byl to kvalitní zápas. Hráli jsme proti silnému soupeři. Nebyli jsme v jednoduché situaci, hokej se však hraje na celých 60 minut,“ řekl Malkin ruskému portálu championat.com.
Osmadvacetiletý rodák z Magnitogorsku je znám svým nevlídným a často až hrubým chováním. Zámořská média jej podezírají z toho, že nedostatečnou angličtinu používá jen jako výmluvu, aby se nemusel zúčastňovat propagačních akcí.
„Malkin se prostě rozhodl, že bude hrát jenom hokej. A on si to může dovolit, protože Crosby za něj veškeré povinnosti mimo led obstará sám,“ napsal už před pěti lety deník Pittsburgh Tribune.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -