- Reklama -

O Lady Byng Trophy se ucházejí Gaudreau, Granlund a Tarasenko

- Reklama -

Na Lady Byng Trophy pro nejslušnějšího hráče NHL byli nominováni útočníci Johnny Gaudreau (Cagary), Mikael Granlund (Minnesota) a Vladimir Tarasenko (St. Louis). Absolutního vítěze zvolí členové Asociace hokejových novinářů a jeho jméno bude oznámeno při předávání trofejí 21. června v Las Vegas.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Třiadvacetiletý Gaudreau se dostal mezi finalisty Lady Byng Trophy poprvé v kariéře, loni skončil v hlasování na čtvrtém místě. Americký hokejista odehrál v základní části soutěže 72 zápasů a na trestné lavici strávil pouze čtyř minuty.
Gaudreau byl nejlepší nahrávačem a nejproduktivnějším hráčem Flames, osobní statistiky v NHL si vylepšil o 61 bodů (18+43). V posledních šestnácti zápasech nebyl ani jednou vyloučený, nasbíral v nich 17 bodů (5+12).


Bude vás zajímat:

- Reklama -

O rok starší Fin Granlund může svoji premiérovou kandidaturu podpořit novými osobními rekordy v počtu branek (26), asistencí (43) a také kanadských bodů (69). V 81 zápasech mu rozhodčí udělili celkem dvanáct trestných minut. V období mezi 5. lednem a 5. březnem odehrál 27 utkání bez vyloučení, zaznamenal v nich 30 bodů (11+19).

Také pětadvacetiletý Tarasenko dokončil základní část s dvanácti trestnými minutami. V 82 utkáních nastřádal 75 bodů (10. místo v lize) a vsítil 39 gólů (4. místo v lize). V posledních 31 zápasech obdržel od rozhodčích pouze jeden menší trest, na konto si v nich připsal 25 bodů (16+9).

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -