- Reklama -

Ovečkin: S Crosbym jsme zachránili NHL

- Reklama -

Alex Ovečkin chce, aby si nová generace superhvězd NHL uvědomila, že má před sebou ještě dlouhou cestu, aby vyrovnala to, čeho dosáhli on a Sidney Crosby od vstupu do ligy v roce 2005.

Ovečkin a Crosby byli v letech 2004 a 2005 draftovými jedničkami. Z důvodu výluky si kapitán Caps musel rok na debut počkat a tak se ho dočkal ve stejné sezóně jako kapitán Pens.

Oba měli okamžitě velký vliv na své týmy, když v nováčkovské sezóně pokořili metu 100 bodů.

„Zachránili jsme tuto ligu. Teď sem přijdou oni a my jsme už tuším jen starou zprávou. Ale my jsme to tu zachránili,“ uved Ovečkin pro portál The Athletic. „Je na těch chlapcích, aby přišli a ukázali, že se mýlím v tom, že my jsme ti nejlepší. My jsme zachránili NHL.“

- Reklama -

Ovečkin a Crosby se v play-off střetli čtyřikrát a vítěz série se pokaždé těšil ze Stanley Cupu. Oba dva se blíží ke čtyřicítce a postupně přepisují zápisy největších legend.

Sledovaná je hlavně Ovečkinova cesta za gólovým rekordem Waynea Gretzkého (894), ke kterému mu chybí už jen 67 přesných zásahů.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -