- Reklama -

Priceova úspěšná sezóna skončila v troskách

- Reklama -

Před třemi měsíci si na galavečeru NHL v Las Vegas došel Carey Price na pódium pro čtyři ocenění – a ne jen tak ledajaká. Gólman Montrealu jako první muž v ligové historii získal během jedné sezóny Hartovu, Vezinovu, Jenningsovu a Lindsayovu trofej.
Kdyby je měl odnést všechny najednou, byla by to pořádná dřina i pro člověka, který téměř každý druhý den čelí nespočtu střel protivníků. Liga naštěstí oceněným hokejistům věnuje pouze zmenšené kopie trofejí, Price navíc z ceremoniálu nemířil domů, nýbrž k rodičům své manželky Angely. Nechal si tedy repliky poslat do Kelowny prostřednictvím nejmenované kurýrní služby. To byla chyba.
Když Price později zásilku otevřel, nevěřil svým očím. „Lindsayova trofej byla v perfektním stavu, protože byla zabalená v neprůstřelné schránce. Zbylé tři ale přišly v lepenkové krabici vyplněné polystyrenem a dva poháry byly rozbité,“ popisuje obsah balíčků. „Jen Jenningsova trofej přežila, možná proto, že je to jen mísa.“
Ostatní dva poháry připomínající kanadskému reprezentantovi veleúspěšný ročník mají tvar, jenž je k poškození mnohem náchylnější.
„U sítě v brance na Vezinově trofeji byly uvolněné šrouby, takže tam hrkala, to jsem se rozhodl spravit sám. Hartova trofej ale byla rozmačkaná. Vypadala, jako by ji někdo pustil hlavou vzhůru a zplacatěl přitom její vršek, co vypadá jako plameny – jako když někdo rozdupe ohniště,“ říká Price v rozhovoru pro Montreal Gazette.
„Poslal jsem svému agentovi Gerrymu Johannsonovi fotku s tím, že tohle snad nemůže být pravda. Rozhodli jsme se, že repliku vrátím, což jsem udělal. Nazpátek ji ještě nemám,“dodává.
Raději než s kopiemi by se na konci příští sezóny zase rád pokochal s originály individuálních trofejí – a kdyby k nim přibyla i jedna klubová, ocitl by se v sedmém nebi. Carey Price však dobře ví, že cesta za Stanleyovým pohárem je dlouhá a náročná.
„Nemůžu se zaměřit jen na konečný cíl, musím být soustředěný na celý proces. Loni jsme chtěli vyhrát všechno a letos k tomu budeme zase směřovat, ale základem je soustředit se na postup do play off,“ říká. „Já budu na své osobní úspěchy určitě vzpomínat, až skončím s hraním, ale zatím bych se rád pokusil vyhrát další trofeje. To je pro sportovce přirozené.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -