- Reklama -

Přišel, viděl, vydělal

- Reklama -

Vyinkasovat 7,2 miliónu dolarů za jediný odehraný přípravný zápas, tomu se říká slušný úlovek. Povedl se Bradu Stuartovi v Coloradu. Asi tušíte, že jsme informaci z Denveru záměrně zveličili. Zkušený obránce na základě dnes podepsané smlouvy posbírá celou částku až během sezón 2015-16 a té následující.
V dresu svého současného zaměstnavatele se přitom v ostrém utkání ještě nestihl představit. Laviny ho přivedly začátkem července ze San Jose výměnou za druhou a šestou volbu v draftu s tím, že má před sebou ještě poslední rok smlouvy s průměrným příjmem 3,6 mil. USD – tedy stejným, který mu nabídli při nových jednáních.
„Získání Brada pomůže posílit naši defenzívu,“ hlásil tehdy viceprezident pro hokejové operace Joe Sakic. „Je to prověřený kvalitní obránce, který bude pro náš tým posilou.“
O svých kvalitách nemusí 34letý zadák nikoho přesvědčovat. Na svém kontě má 985 zápasů v nejslavnější lize světa a 322 kanadských bodů, dvě finále Stanley Cupu (z toho jedno vítězné) a také dvě účasti na mistrovství světa. Sharks ho v roce 1999 přivedli do NHL, později oblékl ještě dresy Bostonu, Calgary, Los Angeles, Detroitu a znovu San Jose.
„Bradova přítomnost bude hodně znát,“ domnívá se Erik Johnson, pravděpodobný Stuartův parťák v elitní obranné dvojici Avalanche. „V Detroitu vyhrál Stanleyův pohár a byl členem dalších úspěšných týmů. Táhne mu sice na pětatřicet, ale bruslařsky je na tom velmi dobře. A pokud v téhle lize umíte bruslit, máte šanci vydržet tu dlouho.“
Kromě Stuarta nabídlo dnes Colorado novou smlouvu také útočníkovi Codymu McLeodovi, jedná se o tříletý kontrakt za čtyři milióny dolarů.
Foto: Bridget Samuels

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -