- Reklama -

Rekonvalescent Patrik Eliáš: Vášeň ve mně pořád je!

- Reklama -

Velmi nepříjemné zdravotní obtíže trápí Patrika Eliáše prakticky od přípravného kempu. Už loňská sezóna nestála za moc, o to víc se těšil na tu letošní. Bolavé pravé koleno mu ale stále nedovoluje standardní zátěž, znemožnilo mu nastoupit k jedinému tréninku v přípravě a nedovoluje mu zatím návrat ani do rozjeté sezóny. Eliáš je si „na kolenou“, nevzdává se ale naděje na návrat.
Může to být ale hodně těžké. Rodákovi z Třebíče je 39 let, na jaře oslaví čtyřicítku. „Spousta chlapů ví, že mají před sebou poslední rok a přesto jediné, co chtějí, je zabojovat o návrat. A já doufám, že to není můj poslední rok,“ vyjádřil se Eliáš. „Když jsem se připravoval na tuhle sezónu, napadlo mě to: ‚Co když je to…?‘ Ale ta vášeň ve mně pořád je…“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Loni stihnul 69 zápasů s bilancí 34 bodů (13+21), letos si maloval, že to bude lepší. „Během sezóny se samozřejmě může stát hodně věcí, dělám ale všechno pro to, abych měl lepší rok než minule, abych si hokej zase užíval. Snad to povede k dalšímu roku…“ věřil ještě před pár týdny.
Nový trenér Devils John Hynes se musel se ztrátou respektovaného útočníka vyrovnat. „Právě teď musíme hrát s chlapy, které tu máme, jsou zdraví a připravení hrát,“ řekl. „Patrick bude důležitou součástí našeho týmu, až se vrátí. Očekáváme od něj, že bude klíčovým faktorem, což říkám od prvního dne. Nyní se ale nesoustředíme na to, kdy se vrátí. Soustředíme se na hráče, které tu máme, a na to, jak učinit náš tým co nejlepší.“
Devils se to docela daří. V probíhající sezóně jsou jedním z těch milých překvapení. Výhry převažují nad porážkami (9-6-1), mužstvo nadějně bojuje o příčky zaručující postup do play off. Velmi dobře hraje Mike Cammalleri, chytli se i posily Kyle Palmieri a Lee Stempniak.
S návratem Patrika Eliáše by mělo být mužstvo Ďáblů ještě lepší, český forvard ale nechce nic uspěchat. Náprava bolavého kolena probíhá dlouhodobě. Hráč si toho je vědom, operaci zatím odmítá.
„Chceme si být jisti, že zvládnu odehrát většinu sezóny. Ne že naskočím na jedno utkání a pak zase na dlouho vypadnu,“ řekl ke své situaci Eliáš, jenž už sice trénuje, ovšem zatím jen individuálně.

Podle posledních zpráv z klubu je Eliášova rekonvalescence na dobré cestě. Vše nasvědčuje tomu, že dvojnásobný vítěz Stanley Cupu odcestuje příští týden s Devils k sérii tří venkovních zápasů.
„Nejsem si jistý, kdy přesně nastoupí, ale jeho zdravotní stav se hodně zlepšil. Dalším krokem je dostat ho do každodenní rutiny a zapojit ho do přípravy týmu,“ prohlásil kouč New Jersey John Hynes.
Nejbližší zápasový program Devils:
New Jersey – Pittsburgh (sobota, 14. listopad)
Calgary – New Jersey (úterý, 17. listopad)
Edmonton – New Jersey (pátek, 20. listopad)
Vancouver – New Jersey (neděle, 22. listopad)
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -