- Reklama -

Útok Blesků válí. Ondřej Palát dal poprvé v sezóně dva góly

- Reklama -

Ondřej Palát a Anton Stralman vstřelili po dvou gólech a výrazně tak přispěli k vítězství Tampy Bay na domácí půdě proti Pittsburghu. Blesky přehrály Tučňáky 6:3 a připsaly si třetí výhru v řadě. Dohromady už šlo o jedenáctý triumf v měsíci lednu. Pouze dvakrát zatím Blesky prohrály. Ve své Amalie Areně jsou Lightning ještě přesvědčivější, doma vyhráli už poosmé za sebou.
„Myslím, že věříme, že máme docela dobrý útok, když pořádně zatlačíme,“ řekl ke hře svého mužstva Tyler Johnston. „Nevím, jestli to bylo vidět v průběhu celé sezóny, ale v poslední době myslím, že se nám v útoku opravdu daří.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Druhou hvězdou zápasu byl vyhlášený Palát. Český útočník, který letos bojoval se zraněními, bodoval podruhé za sebou. Poprvé v sezóně vstřelil v jednom utkání dva góly. Jeden dal po samostatném úniku v oslabení, druhý po dorážce v nebrakovém prostoru.
Každá třetina skončila v poměru 2:1. Pro konečný výsledek bylo ale podle trenéra klíčové druhé dějství. „Rozjeli jsme se ve druhé třetině,“ všiml si trenér Jon Cooper. „Jsou rychlý tým a byli silní. Po první třetině jsme vedli se štěstím. Těžko se proti nim hraje.“
„Bylo to jedno z těch utkání, kdy čekáte, že útok prostě přijde, jak to bylo poslední dva roky,“ poukázal na obrovské sebevědomí svých spoluhráčů Alex Killorn. „Myslím, že tenhle rok byl trochu jiný. Na začátku sezóny jsme nedávali góly, ale zase jsme hráli dobře v defenzivě. Našli znovu cestu ke střílení branek, což je v téhle fázi sezóny moc milé.“
Za poražené hosty skórovali Patric Hornqvist, Matt Cullen a Sidney Crosby. Pittsburgh tím přetrhl šňůru čtyř výher v řadě. Jeho kapitán bodoval v devátém utkání za sebou. Týmu citelně chyběl zraněný Jevgenij Malkin, který by snad ale měl být brzo v pořádku.
„Snažili jsme se tady uhrát dobrý zápas. Stáhli jsme to na 3:2, pak ale dali gól v přesilovce a bylo to zase o dva. Není to zrovna způsob, jakým bychom chtěli hrát. Myslím, že jsme se několikrát vrátili do hry, ale nakonec jsme to nezvládli,“ řekl k vývoji utkání Sidney Crosby.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -