- Reklama -

Bezchybný Bishop dovedl Tampu do finále play off

- Reklama -

Hokejistům Tampy Bay se šestý zápas finále Východní konference NHL vůbec nevydařil, když před vlastním publikem podlehli NY Rangers vysoko 3:7. V rozhodujícím zápase celé série však dokázali zmobilizovat všechny síly a výhrou 2:0 si zajistili postup do finále Stanley Cupu.
Ústřední postavou sedmého klání, které se odehrálo v noci na sobotu v newyorské Madison Square Garden, se stal Ben Bishop. Americký gólman předvedl 22 bezchybných zákroků a podruhé v sérii a potřetí v letošním play off vychytal čisté konto. Povedlo se mu to jen dva dny poté, co ho ve třetí třetině předchozího klání v domácí hale Amalie Arena po pěti inkasovaných gólech vystřídal kolega Andrej Vasilevskij.
„Cítil jsem se naprosto v pohodě. Před domácím publikem nikdy nechcete inkasovat tolik branek, ale i tak jsem měl ze své hry dobrý pocit. V této hale (MSG) si hodně věřím, během celé sezóny se nám tady s Lightning dařilo, takže jsem si z dnešního duelu těžkou hlavu nedělal,“ řekl Bishop.

Co se týče letošních vzájemných zápasů, Lightning vyhráli pět ze šesti duelů v Madison Square Garden (6:3, 5:1, 1:2, 6:2, 2:0, 2:0) a ve všech se opírali o výkony Bena Bishopa, který i včera znovu předvedl, že se po nevydařených zápasech umí dostat rychle zpět do formy.
Pokud v letošním play off prohrál, sedmkrát z osmi případů vychytal v následujícím utkání vítězství, z toho dvakrát s nulou, když v průměru inkasoval 1,25 gólu na zápas. Jeho úspěšnost zákroků se v těchto zápasech vyhoupla na 95,1 procenta.
„Nemyslím si, že by byl někdo z nás překvapený tím, jak Ben dneska chytal. Ty pochybnosti přicházely zvenčí. Ovšem jeho schopnost vrátit se zpátky do formy po každém našem nevydařeném utkání je prostě úžasná a my jsme jeho příklad následovali. Výbornými zákroky nás podržel především v oslabeních,“ uvedl kapitán Tampy Steven Stamkos. „Když v této hale vyhrajete tři ze čtyř zápasů v sérii, tak si zasloužíte postoupit,“ doplnil.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Bishop se stal teprve třetím gólmanem v historii NHL (2002 – Patrick Roy, 2011 – Tim Thomas), který v jednom ročníku nadstavbové části soutěže vychytal dvakrát nulu v sedmém utkání. Poprvé se mu to letos povedlo v prvním kole proti Detroitu Red Wings (2:0).
„Pravděpodobně je to náš nejužitečnější hráč,“ chválí osmadvacetiletého brankáře forvard Lightning Brian Boyle. „Ben je nosným pilířem našeho týmu. Vyhrává nám zápasy a dostává nás do výhody. Dnes se opět postavil do branky a chytal fenomenálně.“
Bishopa hřeje u srdce vítězství v prestižním souboji s gólmanem Henrikem Lundqvistem. Švédský gólman měl až do včerejška bilanci v sedmých zápasech 6-1 s průměrem 0,97 inkasovaných branek na zápas. Ze zisku velmi cenného skalpu se Bishop radoval už ve druhém kole play off, ve kterém jeho Lightning vyřadili Montreal vedený letos výtečným Careym Pricem.
„Je to příjemný pocit. Samozřejmě jsme věděli, že je Lundqvist mistrem klíčových zápasů. Moc lidí by si na nás nevsadilo. O to víc jsme rádi, že se nám podařilo vyhrát a jejich rekordní sérii přerušit (sedmkrát v klubové historii hráli NY Rangers klíčové sedmé utkání play off před vlastními fanoušky, sedmkrát zvítězili). Když budeme hrát jako dnes, bude těžké nás porazit,“ věří Bishop.

- Reklama -

O legendární pohár se Lightning od středy utkají s vítězem série Anaheim – Chicago. „Čtyři výhry nás dělí od vítězství. Pro každého z nás to budou asi čtyři nejtěžší výhry v kariéře. Je tedy před námi ještě hodně práce. Ve finále Západní konference se potkaly dva hodně silné týmy. Budeme se snažit trochu si odpočinout a pořádně se připravit na soupeře, kterého dostaneme,“ uzavírá Bishop.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -