- Reklama -

Červenka nahradil v nominaci českých hokejistů na SP v Torontu zraněného Krejčího

- Reklama -

Český reprezentační tým se na zářijovém Světovém poháru v Torontu bude muset obejít bez pomoci centra Bostonu Davida Krejčího. Rodák ze Šternberka se nestihne dát stoprocentně do pořádku po operaci levé kyčle.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Nejede ze zdravotních důvodů,“ uvedl v rozhovoru pro iDNES.cz generální manažer týmu Martin Ručinský. „Je to pro nás obrovská ztráta, měl to být náš klíčový hráč – první nebo druhý centr. Vzhledem k tomu, že nemáme beky pro přesilovky, měl navíc být ohromně důležitý také v přesilovkách na modré.“
Operace kyčle, kterou absolvoval 25. dubna, mu hodně poznamenala letní přípravu. Krejčí přesto doufal, že bude v pořádku už pro Světový pohár, jenž odstartuje v Torontu 17. září. Cvičení na ledě prováděl od 15. srpna.
V pátek večer, tedy dva dny před plánovaným srazem národního mužstva, oznámilo vedení Českého svazu ledního hokeje, že kluboví lékaři Bostonu Bruins nedali rodákovi ze Šternberka povolení ke startu na prestižním turnaji.
„Davidovi start zakázali start kluboví lékaři, ještě několik týdnů nebude ve stoprocentním stavu,“ sdělil Ručinský.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

V ofenzívě národního výběru nahradí Krejčího útočník švýcarského Fribourg-Gottéron Roman Červenka. „Roman bude patřit k nejzkušenějším, má za sebou řadu startů na velkých světových turnajích. Sezóna pro něj již začala a k týmu se připojí koncem příštího týdne, před odletem do zámoří,“ sdělil ČTK hlavní trenér českých hokejistů Josef Jandač.
Foto/Photo by: Bridget Samuels

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -