- Reklama -

Crosby s Malkinem potřetí úspěšní. Je před námi skvělé léto, těší se Rus

- Reklama -

Znovu se spolu radují, už potřetí v kariéře. Všude čtete, že Pittsburgh má dva z nejlepších hokejových centrů světa a oni to znovu potvrdili. Jevgenij Malkin a Sidney Crosby vyhráli společně třetí Stanley Cup, dohromady nasbírali jenom v play off 55 kanadských bodů. Ruský útočník měl 28 bodů (10+18) ve 25 zápasech, Crosby měl 27 bodů (8+19), odehrál o zápas méně.
„Těžká otázka,“ zareagoval Malkin na dotaz, kde se mohou oba forvardi Pens nacházet mezi nejlepšími dvojicemi hokejové historie. „Skvělá organizace, skvělý klub, skvělí hráči. Nemyslím na to, hrajeme dohromady už dlouhou dobu. Možná, až s hokejem skončíme, budeme o tom přemýšlet. Teď jsme ale pořád mladí a hladoví a samozřejmě chceme víc.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Sidney Crosby obdržel od novinářů Conn Smythe Trophy pro nejlepšího hráče play off podruhé za sebou. Produktivnější Malkin se o ní mohl také ucházet.
„Geno by vás určitě napadl,“ uznává Crosby. „Kdybych mohl, dal bych ji i naším dvěma brankářům. Byly zápasy, které pro nás přímo ukradli. Podívejte se třeba, jak chytal Matt Murray dneska. Marc-André Fleury ukradl celou sérii s Washingtonem. Udržel nás ve hře. Takže tihle chlapi vás napadnou.“


Bude vás zajímat:

- Reklama -

„Způsob, jakým za nás dával góly Jake Guentzel, je taky neuvěřitelný,“ pokračuje Crosby. „Je opravdu hodně chlapů, kteří ji mohli snadno vyhrát. Máme partu hráčů, kteří chápou, o čem jsou tyhle velké okamžiky a umí najít cestu k vítězství!“

Malkin se tento rok stal 29. hráčem v historii NHL, který nasbíral v play off 150 bodů. Dosáhl jich třemi asistencemi v pátém utkání konferenčního finále s Ottawou. Celkově má na kontě už 157 bodů (58+99), Crosby je se 164 body (57+107) o něco lepší. Oba ví, jak náročné je se ve špičce udržet.
„Je to tak těžké,“ přikyvuje Malkin. „Noví chlapi, nové týmy, jako Edmonton, Toronto. Je to vzrušující liga. Vypadá to, že každý klub má šanci vyhrát. Chápeme, jak těžké je každý rok vyhrávat. Když postoupíte do finále, může to být vaše poslední šance. Hráli jsme na sto procent.“

Tohle play off postavilo před Pittsburgh několik výzev. Nejdřív v základní části výborně hrající Columbus. Pak silný Washington, na který potřebovali Pens sedm zápasů. Potom Ottawa, opět sedm zápasů. A nakonec Nashville, který se výborně rozjel ve druhé polovině základní části a v play off předváděl suverénní výkony.
„Hráli jsme dlouhé série,“ souhlasí ruský útočník. „V Ottawě jsme hráli dvě prodloužení a pak jsme dali úžasný gól. Sedm zápasů jsme hráli také s Washingtonem. Jsme unavení, věřte mi. Teď je to ale neuvěřitelný pocit. Hodně emocí. Ráno se probudíme a bude tu nový den. Úžasný den. Je před námi skvělé léto, to rozhodně,“ těší se Malkin.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -