- Reklama -

Pittsburgh se stal po 19 letech prvním týmem, který obhájil trofej Lorda Stanleyho

- Reklama -

Téměř dvě dekády trvalo, než se objevilo mužstvo, které dokázalo zopakovat triumf ve Stanley Cupu ve druhé sezoně po sobě. Pittsburgh Penguins navázali na Detroit Red Wings z let 1997 a 1998 a radují se z pátého triumfu v klubové historii.


Bude vás zajímat:


O osudu šestého utkání rozhodl 95 vteřin před koncem třetí třetiny Patric Hörnqvist, jehož střelu zpoza branky si brankář Nashvillu Pekka Rinne nešťastně srazil do branky. Definitivní pojistku na 2:0 přidal do prázdné branky Carl Hagelin.
„Bude to ten největší gól, který kdy dám,“ nechal se slyšet švédský útočník v pozápasovém rozhovoru pro stanici CBC.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.

- Reklama -

„Tohle bylo týmové úsilí od prvního do posledního střídání. Měl jsem štěstí, že jsem skóroval první. Finálová série byla bitva. Nashville hrál opravdu dobře, ale předvedli jsme to nejdůležitější, když jsme to nejvíc potřebovali,“ dodal Hörnqvist.
Černou kaňkou na šestém zápase už navždy zůstane akce z 22. minuty. Filip Forsberg vystřelil z levého kruhu a zdálo se, že brankář Penguins Matt Murray střelu pokryl. Rozhodčí proto odpískal přerušení hry. Jenže puk Murraymu vyklouzl z náruče a útočník Preds Colton Sissons ho dorazil do branky. Kvůli předčasnému hvizdu sudího ale nemohl být gól uznán.
Tučňáci se z premiérového zisku Svátého grálu radovali v roce 1991, k němuž hned o dvanáct měsíců později přidali další. U prvních dvou úspěchů asistoval Jaromír Jágr. Třetí Stanley Cup do „města tří řek“ přibyl v roce 2009. Po loňské výhře se neskloňovalo jiné slovo než obhajoba.
Jevgenij Malkin a Sidney Crosby se radují z třetího společného triumfu


„To byl náš cíl od počátku ročníku, věděli jsme, že se dlouho nic takového nikomu nepovedlo. Je to skvělý pocit, že jsme toho dosáhli,“ prozradil pro NBC Sports kapitán Sidney Crosby.
Devětadvacetiletý lídr Pens se vedle třetího prstenu pro vítěze Stanley Cupu dočkal i druhé Conn Smythe Trophy v řadě, udělovanou nejužitečnějšímu hráči play off pro svůj tým (viz ZDE). Crosby zopakoval výkon Maria Lemieuxa, spolumajitele Pittsburghu, jenž se z této trofeje radoval dvakrát po sobě v letech 1991 a 1992.
„Věděli jsme, že to bude po celý rok těžké. Snažili jsme se toho držet. Měli jsme spoustu zraněných, takže jsme neustále museli hledat cestu. Přesně to jsme dělali v průběhu sezony a vyřazovacích bojů a je skvělé, že se nám to povedlo,“ váží si zdolání překážek Crosby.
Zajímavostí je, že všechny týmy Pittsburghu se z trofeje Lorda Stanleyho pokaždé radovali na kluzištích soupeřů. Tuto tradici neporušili Pens ani nyní.
Některé věci se nemění…

- Reklama -
Jan Kadeřábek
Narozen v roce 1993. Absolvent bakalářského oboru Marketingová komunikace a PR na FSV UK. V současnosti studuju žurnalistiku, první ročník magisterského oboru. O hokej se zajímám od 8 let. Díky dlouholetému zájmu o NHL jsem se rozhodl napsat bakalářku na téma „Marketing NHL v letech 2005–2015“. Kanadsko-americká soutěž mě fascinuje především svou úžasnou historií. Aktivně se věnuji karate a běhu, rád čtu a jsem velkým fanouškem rockové hudby, především Guns N‘ Roses, Bruce Springsteena, Rolling Stones, U2, Kiss, Bon Jovi a dalších. Jsem autorem knihy Guns N' Roses: Příběh nejslavnějšího turné, která vyšla v září 2016. Publikace se zabývá nejúspěšnějším obdobím kapely, roky 1989 až 1994.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -