- Reklama -

Jezdci chtějí změnit hru. S Blesky nejde závodit

- Reklama -

Většinu sezóny z toho těžili. Newyorští Rangers byli určitě jedním z nejrychlejších, pokud ne úplně nejrychlejším týmem NHL. Teď ale narazili. Tampa praktikuje podobný styl a Jezdcům po třech duelech došlo, že otevřená hra založená na rychlosti je do finále Stanley Cupu nejspíš nedostane.
„Nechceme hrát tímhle stylem nahoru dolů,“ řekl obránce Dan Girardi po vítězství Tampy Bay 6:5 v prodloužení. „Oni jsou rychlí, my jsme rychlí, nicméně myslím, že bychom z toho rádi udělali trochu těsnější zápas, založený na napadání.“


Bude vás zajímat:


Girardi dodal, že úspěch ve čtvrtém utkání není přímo podmíněn tím, že musí se svým i spoluhráči zpomalit, musí jen vylepšit strukturu hry a zlepšit rozhodování, pokud chtějí srovnat stav série.
Právě chyby ve hře Jezdců vedly k tomu, že hráči Bolts létali po ledě snáz než obvykle, dostávali se do brejků, měli hodně přesilových her a dohromady dali jinak vynikajícímu Henriku Lundqvistovi ve dvou utkáních dvanáct branek. Rangers se navíc nedařilo při hře v oslabení. V prvních dvou kolech ubránili 25 z 28 početních nevýhod, proti Tampě jen 4 z 8.
Rangers evidentně neumí najít odpověď hlavně na útok „trojčat“ Tylera Johnsona, Nikitu Kučerova a Ondřeje Paláta. Dohromady dali už sedm gólů. Daří se také Stevenu Stamkosovi, který měl ve dvou zápasech čtyři body, Alex Killorn dokonce pět.
„Musíme se ujistit, že zlepšíme hlavně hru v obraně, protože inkasovat šest branek dvě noci po sobě, s tím se nedá v play off uspět,“ řekl centr Derek Stepan. „Musíme najít způsob, jak se ukáznit, abychom se v pěti lidech neroztahovali po celé ploše hřiště.“
Trochu z formy je bohužel také Henrik Lundqvist, který ve třinácti utkáních play off inkasoval z 379 střel jen 21 gólů a v posledních dvou duelech 12 branek z 66 střel. Novináři si dokonce po těchto výkonech dovolili na trenéra Vigneaulta otázku, zda nastoupí Lundqvist ve čtvrtém utkání jako jednička.
„Je to vážně míněná otázka?“ optal se kouč. Když byl ujištěn, že ano, odsekl: „Hank je náš chlap!“

Také švédský gólman připustil, že mu rychlost Blesků dělá problémy. „Je to pro mě skutečně těžké, když vidím, jak rychle si dávají puky. Musím se víc držet svého herního plánu. Upřímně řečeno, nemůžeme vyhrávat, pokud budeme dostávat šest gólů…“
Hráči Rangers si uvědomují, že musí víc držet puk. Jedině tak mohou soupeře zpomalit. „Honili nás po našem vlastním obranném pásmu. Musíme to zastavit, být víc u sebe a od toho se odrazit,“ upozorňuje Dan Girardi.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -