- Reklama -

Nashville to nebalí. Hattrickem vrátil Predátory do série Filip Forsberg

- Reklama -

Pořádně nažhavená byla ve čtvrtek vyprodaná Bridgestone Arena v Nashvillu. Predátoři se do ní vrátili se stavem 1:3 na zápasy pro Chicago a fanoušci ani jejich hráči se s play off rozhodně ještě nechtěli loučit. Po vítězství 5:2 ani nemusí, série se v sobotu vrátí k šestému duelu do United Centera v Chicagu.
O triumfu domácích rozhodly hlavně dvě osoby. Filip Forsberg a Pekka Rinne. První nastřílel svůj premiérový hattrick v NHL, druhý pochytal 28 z 30 puků, které na něj soupeři vyslali. Domácím stačilo na vstřelení čtyř branek (pátá padla do prázdné klece) 28 pokusů. Bylo to poprvé v sérii, kdy inkasoval šestadvacetiletý gólman Blackhawks Scott Darling víc než dvě branky.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Skóre po první třetině bylo 1:1. Za hosty se trefil ve 14. minutě Brad Richards, za domácí chvíli po něm rychlou ranou těsně po buly poprvé v utkání Forsberg. Důležité vedení 2:1 dal Predátorům v úvodu třetího dějství James Neal, jenž skóroval šikovně po objetí branky.
„Byl to velký zápas pro naši partu,“ těšil se Neal. „Chci tím říct, že bojujete celý rok o to, abyste se dostali do play off a měli šanci vyhrát. Stojíme zády ke zdi a musíme udělat všechno pro to, abychom uspěli. Každý to říká, ale teď je pro to potřeba něco udělat. O tom to je.“
Na 3:1 zvýšil ve 24. minutě Colin Wilson. Byl to už pátý gól pětadvacetiletého amerického centra v nadstavbové části sezóny, z toho čtvrtý v přesilovce. Pět branek dal v play off s Wilsonem už jen Tarasenko, čtyři trefy v početní výhodě jsou ligové maximum. V základní části přitom Wilson skóroval jen dvacetkrát, v play off se mu zatím střelecky daří.
„Sezóna je dlouhá,“ poznamenal trenér Peter Laviolette. „Všechno během ní nemůže být perfektní. Wilson má rychlost. Hraje přesně v takové rychlosti, jakou potřebuje pro to, aby byl úspěšný.“
Forsbergův druhý zásah večera přišel jen osm sekund po Wilsonovi. Nádhernou křížnou přihrávku od Fishera proměnil švédský zelenáč v gól přesnou ranou z levého kruhu bez přípravy. Hala se mohla zbláznit, vedení 4:1 se zdálo být sedmnáct minut před koncem dostatečně.
Hosté už měli málo času na zvrat. Versteeg sice pět minut před koncem snížil, ale Forsberg pak ještě pojistil vedení a završil hattrick po obrovské chybě v rozehrávce Krise Versteega. Obránce Chicaga ve vlastním pásmu doslova předal kotouč Forsbergovi, který tak dostal možnost dokončit svůj první hattrick v NHL.
„Prohlédli jsme si odehrané zápasy, podívali se pořádně na Darlingův styl chytání a zamysleli se, co můžeme zlepšit,“ odkryl předzápasovou přípravu Forsberg. „Hattrick je vždycky krásná věc, ale hlavní je výhra. Museli jsme vyhrát, abychom se vrátili do série. Další zápas v Chicagu pro nás bude opravdovým potěšením.“

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -